Kontakt os






 

US Masters til Viasat Sport
Torsdag 24. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
De danske Viasat Sport-kanaler viser sammen med TV3+ samtlige Europa Tour-turneringer samt US PGA Tour i golf i 2005. Og nu er der kommet endnu en turnering til portoføljen, så Viasat i dag sidder på næsten al golf på dansk TV – kun US Open sendes på TV 2 Zulu.
Senest har Viasat Sport netop købt rettighederne til årets udgave af den eksklusive turnering US Masters, der spilles fra den 7. til den 10. april. Turneringen er for de fleste af verdens bedste golfspillere meget højt rangeret – og spillere står i kø for bare at få lov at spille på den bane, turneringen afvikles på.

Det sker hvert år på Augusta National i USA, og det er den turnering, alle golfspillere drømmer om at vinde. Ja, måske ikke engang at vinde, men bare få lov at være med i. For alene det at spille bare én runde på dette pragtstykke af en golfbane, er ikke enhver forundt. Kun de 50 bedste spillere i verden er sikre på at være med - sammen med de tidligere US Masters vindere. Og så kan enkelte spillere være så heldige at få en invitation. British Open har lidt af det samme: At mange spillere vil gøre alt for at være med og forsøge at vinde netop den turnering. Og netop den magi er, hvad banen i Augusta bl.a. byder på.

"Augusta-banen er jo det "hellige, lukkede land" for mange golfspillere - og kun meget få spillere får mulighed for at prøve banen. Selv klubbens egne medlemmer spiller kun på den et fåtal gange om året. Jeg var selv så heldig at få mulighed for at spille banen tilbage i 1994 sammen med Leif Nyholm. Og alene det at stå på en af verdens måske bedst holdte golfbaner er unikt. Samtidig overvældes man af al den historie, der er ved banen. Ved hvert hul er der historier tilknyttet, fordi det var da lige der, den og den spiller et år slog et fantastisk slag eller det modsatte. Og det mærker man tydeligt. Samtidig er banen uhyggelig svær – ikke mindst på grund af ekstremt hurtige greens og en række optiske bedrag ved banen, så enhver fejl straffes hårdt. Fairways er ekstremt flotte og ligner en dansk green – og det er også en faktor, da det er svært at komme ind under bolden på fairway og derfor må man ofte slå tørv med op. Og det nænner man næsten ikke på den flotte bane", siger Henrik Knudsen.

Verdens 50 bedste spillere - heriblandt Thomas Bjørn - har forhåbentlig ikke samme problemer med at slå igennem på banen, når de tager hul på årets Masters og måske skaber det nye drama, golfverdenen taler om den næste tid. Turneringen har nemlig budt på det ene drama efter det andet i sin historie. Bl.a. i 1996, hvor Greg Norman førte med seks slag inden sidste runde, men endte på 2. pladsen – hele fem slag efter Nick Faldo. Sidste år var det amerikanske Phil Mickelson, der med sejren ikke alene sikrede sig den eftertragtede, grønne blazer-jakke, men også sin første Major-titel. Måske det i år bliver en dansker, der skal tales om?

Turneringen kommenteres af Henrik Knudsen og Jesper Kjærbye, der begge har kommenteret US Masters tidligere. Viasat Sport 1 sender turneringen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002