Kontakt os






 

TV 2 trækker historien om Triple A tilbage
Fredag 19. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Med et gevær, der pegede direkte mod seerne sagde en delvist maskeret ung mand fra en indvandrer-bande kaldet 'Triple A' i TV 2 | Nyhederne den 17. juli : "Vi overtager fucking Sjælland og København. Stille og roligt. Odense og Jylland. Hele lortet bliver vores". Den 18. juli sendte TV 2 | Nyhederne igen et indslag om 'Triple A'. Det viste sig, at efterfølgende at Triple A ikke eksisterede og TV 2 blev mødt med en massiv kritik, men ville ikke undskylde. I dag har piben fået en anden lyd: Nyhedschef for TV 2 Michael Dyrby beklager og undskylder nu - og siger rent ud, at de to indslag aldrig burde have været sendt.
I indslaget på TV 2 fik seerne indtryk af, at en ny, voldelig indvandrerbande med navnet "Triple A", nærmest havde overtaget Amager, Avedøre og Albertslund. TV 2 viste flere klip med stærkt bevæbnede unge, og seerne sad tilbage med indtryk af, at en ny bande nu var ved at skyde sig til magten her i Danmark.

Fakta var at indslagene fremviste klip, der stammede fra en musikvideo, der skulle bruges til aggressiv markedsføring af et nyt tøjmærket. Målgruppen var unge med hiphop eller gangster-image, så derfor skulle der smøres tykt på i ordvalget.

Det lokale politi meddelte efterfølgende justitsministeriet, at TV 2's dokumentation for ’Triple A’ var et falsum, og politiet udtrykte skarp kritik af TV 2.

Selv om det var tydeligt for enhver, at TV 2 kvajede sig ud over alle grænser og der fra utallige sider blev rejst en voldsom kritik af TV 2 – og ikke mindst sat spørgsmålstegn ved TV 2’s troværdighed, har TV 2 stædigt fastholdt indslaget i over en måned – og ville kun erkende mindre fejl i indslagene.

I går bebudede Radio- og Tv-Nævnet, at man ville gå ind i sagen og kigge på, om TV 2 overholder sin sendetilladelse ved at bringe den slags historier til torvs, og i dag kom det frem, at Hvidovres borgmester overvejede, at sende TV 2 i Pressenævnet på grund af historiens efterfølgende omkostninger.

Først i dag trækker TV 2 så historien tilbage. I en pressemeddelelse fra TV 2 siger Michael Dyrby, at man på TV 2 | Nyhederne ”ikke har været i stand til at skaffe håndfast dokumentation for, at Triple A eksisterer”, og at man ikke ”gennem troværdige, navngivne kilder eller anden fornøden dokumentation – er i stand til at underbygge historien”.

TV 2 skriver dog, at nogle af tv-stationens kilder fortsat fastholder, at Triple A gruppen findes.

Dyrby fortsætter: ”Jeg har inden for det seneste halvandet døgn talt med de personer, der var involveret - både foran og bag kameraet. Jeg må konstatere, at den kontaktperson, som satte TV 2|NYHEDERNE i forbindelse med de unge 2. generationsindvandrere, ikke ønsker at medvirke til at kaste lys over sagen. Efter flere samtaler med parterne har jeg i dag derfor ikke vished for, at de unge indvandreres udtalelser er blevet godkendt af de unge selv, som aftalt med kontaktpersonen. En procedure, vi i øvrigt aldrig burde have anvendt.

Derfor må jeg konstatere, at de to indslag aldrig burde have været sendt.

Min gennemgang af hele materialet viser, at der ikke er lavet bevidste fordrejninger med klip og optagelser. Det ændrer ikke på, at en række procedurer internt i Nyhedsafdelingen er blevet overtrådt, og vi burde have udvist langt større agtpågivenhed.

Vi har tidligere beklaget og undskyldt en række fejl i indslaget. Vi troede, at vi kunne lægge vore fejl åbent frem – samtidig med at vi arbejdede videre. Den vurdering har vist sig at være forkert.

Jeg beklager og undskylder over for seerne og andre, der har fulgt sagen”.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002