Kontakt os






 

Thomas Mygind og 'Rødderne'
Mandag 5. april 2004
Af Karsten Jensen
 
Er det muligt på kun tre uger at ændre en gruppe vanskeligt stillede unges adfærd og give dem en ny start på livet, med et job eller uddannelse i udsigt? Otte 17 - 21-årige utilpassede unge har sagt ja til at deltage i et forløb, der forhåbentlig kan give dem det skub i den rigtige retning, som de har brug for, og som de hidtil ikke har kunnet få i det etablerede system. Med Thomas Mygind som vært tager TV Danmarks nye dokumentarserie, ’Rødderne’, de otte gennem et krævende mentalt og fysisk træningsprogram, der skal give dem en ballast til at kunne gribe deres chance til at starte på en frisk med et job eller en uddannelse i udsigt.
’Rødderne’ bliver hele vejen fulgt tæt af en ledergruppe med fire markante personligheder, alle med stor erfaring i at arbejde med utilpassede unge: Bjarne Pedersen, 60 år, fhv. kaptajn i Det Danske Jægerkorps, Tommy Frank, 44 år, politibetjent fra Aalborg, Tine Hooge Sørensen, 35 år, lærerstuderende og gademedarbejder i Kalundborg Kommune og Søren Buchwald, 39 år, leder af det åbne fængsel Nybo Fogedgaard.

Der tages ikke udgangspunkt i én pædagogisk retning, når de fire ledere motiverer de unge til at komme i gang med en ny tilværelse. Ledergruppens opgave er at udfordre, støtte og give modspil til Rødderne gennem det krævende forløb, de skal igennem. Et forløb, der også udfordrer ledergruppen internt.

De første programmer af Rødderne foregår i den afsides liggende lejr Klintberg ved Fårevejle i Odsherred på Sjælland. Her bor de unge i en periode, mens de psykisk forberedes på de endnu hårdere udfordringer, der venter i bjergene på den franske ø Korsika. Efter opholdet på Korsika vender de unge tilbage til Danmark, hvor de for alvor skal afprøve deres muligheder for en ny tilværelse. Programmet giver ikke noget endegyldigt svar på de mange spørgsmål, der møder samfundet og de alt for mange unge, der befinder sig i samme situation som Rødderne.

Rødderne forsøger at afdække en flig af den situation som denne gruppe unge befinder sig i, og kommer samtidig med nogle bud på, hvordan de kan komme videre. Alle involverede ved, at der er en risiko for, at ikke alle otte gennemfører projektet.

’Rødderne’ har premiere på TV Danmark torsdag 8. april kl. 20.30


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002