Kontakt os






 

TV 2 Nyhederne, News og Sporten fejrede sig selv
Tirsdag 17. maj 2011
Af Karsten Jensen
 
TV 2 Nyhedernes, TV 2 News og TV 2 Sporten afholdte lørdag en intern gallafest hvor der blev uddelt kollegiale hæderspriser ved TV 2 Nyhedernes, TV 2 News’ og TV 2 Sportens Gallafest.
Her følger stationens egne begrundelser for prisuddelingerne:


Årets Scoop: Hjemmehjælpersagen

Begrundelse
Her er i den grad tale om en sag, der satte dagordenen - ikke bare på TV 2, men på samtlige danske medier. Der var visuelt prof, historien var opsigtvækkende og politisk ukorrekt i sin vinkel. Afdækningen af en skandale af et sjældent set omfang har resulteret i fyringer af brodne kar og væsentlige ændringer i den københavnske hjemmepleje.

Vindere: Lasse Ravnø, Kåre Godtfredsen og Rasmus Nielsen.




Årets live: Bøllerne på gaden

Begrundelse
De tog en chance, oven i købet i 22-eren! Midt under en live fra et hotelværelse slukkede de lyset i værelset og viste bøllerne ude på gaden. Med det meget simple virkemiddel blev risikoen og konflikten pludselig meget nærværende. Et eksempel på ”dont tell it, show it”.
Vindere: Rasmus Tantholdt og Anders Bach.





Årets autentiske øjeblik: Lille Holger er fundet

Begrundelse
Vinderen i denne kategori skulle gerne i sig selv være et af årets øjeblikke. Man kan diskutere, hvor stor og hvor vigtig historien er - og det er blevet gjort til hudløshed i alskens medier. Men man kan ikke diskutere øjeblikket, hvor en gæv nordjysk politimand får en anden slutning på historien, end den de fleste havde forestillet sig. "Han er fundet" ….lille Holger.

Vindere: Cathrine Reinert og Jan Johannsen.






Årets billedhistorie:

Begrundelse The Birdmen

I de norske fjelde fik danske tv seere et unikt indblik i en gruppe vanvittige nordmænds projekt. Kun iklædt fugledragter og faldskærm kastede de sig ud over klippekanten for at nå hastigheder på flere hundrede kilometer i timen. En grænseoverskridende sportsdisciplin, som journalist Mads Rotbøl og fotograf Thomas Thorning fangede, formidlede og foldede ud på bedste vis. Suset gik rent ind hos seerne.

Vindere: LPS – The Birdmen: Mads Rotbøl og Thomas Thorning.






Årets begejstring: Steffen Jensen

Begrundelse
Vinderen gør med sin begejstring, viden og formuleringsevne det komplicerede forståeligt for de fleste. Det gør ikke anerkendelsen mindre, at årets vinder arbejder med et stofområde, der er langt fra danskernes hverdag og i områder, hvor arbejdsforholdene kan være tæt på umulige. Dette forår har årets begejstrede TV 2-medarbejder især været i vælten, og hans betydning for TV 2 News og Nyhederne har været enorm. Det har endda kostet en masse tid væk fra familien og også en omgang gedigen tæsk.

Årets vinder: Steffen Jensen.






Årets originale idé: Divya Das og mineredning
Begrundelse

En tanke bliver tænkt højt: ”Ku’ vi måske….?” ”Kan det lade sig gøre….?” ”Ku’ det ik’ se fedt ud?!” Og kreative kræfter griber tanken og tryller. Derfor kunne seerne i 22-Nyhederne 11. oktober 2010 se Divya Das træde ind i en mineelevator og stille og roligt stige mod jordens overflade. Storskærmen skulle illustrere, hvordan redningsaktionen af de 33 indespærrede minearbejdere i Chile ville foregå. Og så lød det oven i købet som om hun befandt sig i jordens indre!
Udført af grafiker Thomas Bødker – efter idé af redaktionssekretær Bettina Szücs.

Vindere: Thomas Bødker og Bettina Szücs.






Årets breaking:

Begrundelse

Det er sjældent, journalister kan spå om morgendagens nyheder, men det kunne dette hold 22. februar 2010. Klokken 21.50 kunne TV 2 News fortælle, at en stor ministerrokade var i vente, den største i VK-regeringens historie.

Vindere: Henrik Qvortrup, Ulla Østergaard, Lasse Sjørslev, Anders Langballe, Peter Arnhild, Tanja Frederiksen, Martin Harbo, Gøran Blomquist.






Årets kraftanstrengelse: Rasmus Nielsen

Begrundelse
I et år fuld af kraftanstrengelser på en station, hvor kraftanstrengelser er daglig kost, er det noget helt særligt, der skal til for at vinde Årets kraftanstrengelse. Prisen tildeles en medarbejder, der altid anstrenger. Om det er verdenshistorie, danmarkshistorie eller måske bare en hjælpesync i Vestjylland, så anstrenger aftenens vinder sig.
I det her forår har han anstrengt sig så meget, at hans rengøringskone klager over, at han konstant aflyser hende. Fordi han ikke er hjemme. Han er med sit kamera, sin computer, sin gaffatape … i Australien, i Egypten, i Libyen…

Vinder: Rasmus Nielsen.



Nyhedsdirektørens specialpris: Rasmus Nielsen

Nyhedsdirektør Michael Dyrby tildelte sin specialpris til Rasmus Nielsen - fotograf, redigering, SNG mm. – der på denne måde blev hædret af både direktør og kolleger.
Vinder: Rasmus Nielsen.





Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002