Kontakt os






 

Mette Lindberg bliver ny X Factor-dommer
Onsdag 12. august 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Frontfiguren fra det danske band The Asteroids Galaxy Tour udgør - sammen med Remee og Thomas Blachman - dommertrioen i den niende udgave af DRs succesprogram 'X Factor'.


Siden den 38-årige Infernal-stjerne Lina Rafn - for kun en måned siden og meget overraskende - besluttede sig for alligevel ikke at blive dommer i den kommende 'X Factor'-sæson, har DR haft travlt med at finde hendes afløser.

I dag har DR så afsløret, at den nye dommer bliver 32-årige Mette Lindberg, forsanger i The Asteroids Galaxy Tour. Bandet er kendt for at være ukendt i Danmark og kendt i udlandet. DR beskriver bandet som ét af de største danske navne på den internationale musikscene for tiden: Med Mette Lindberg i spidsen som forsanger og co-writer (hun skriver bandets sange sammen med producer Lars Iversen) har The Asteroids Galaxy Tour braget igennem ude i verden siden etableringen i 2007. Bandet har opbygget en stor fanbase i Europa, USA, Sydamerika og Asien og har bl.a. leveret musik til store reklamer for Apple og Heineken, ligesom bandets sange også er brugt i amerikanske tv-serier som 'Mad Men', 'Pretty Little Liars', 'CSI Miami' og 'Gossip Girl'.


Genvalg til Remee og Blachman

X Factor og Remee hører næsten uløseligt sammen. Remee var med i sæson 1, 2, 3, 6 og 7 og er i 2016 med i X Factor for sjette gang. I foråret vandt han en sikker finalesejr med Emilie Esther, og dermed har han mulighed for at blive den første X Factor-dommer herhjemme med tre vindere.

Thomas Blachman må også siges at være indbegrebet af X Factor i Danmark. Han har været med alle årene bortset fra tredje sæson og vil i den kommende sæson kunne vinde for anden gang. Foruden X Factor har Thomas Blachman i år bl.a. været på skærmen med den en programserie om ensomhed - 'Luk mig ind - det er Blachman' - på DR1.


Det slog gnister

DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme udtaler:

"Det er virkelig en drømmetrio, vi kan præsentere i dag, og seerne kan godt begynde at glæde sig. Til vores casting slog det gnister mellem vores tre dommere, og der er en fuldstændig fantastisk kemi imellem dem, som alle kan se frem til at opleve. Jeg er lykkelig over, at Remee og Thomas Blachman har sagt ja igen. På hver deres måde giver de så meget power, skarphed og charme til programmet, og de bliver ved med at kunne se nye muligheder i programmet.

Og jeg er mindst lige så lykkelig for, at Mette Lindberg bliver vores nye dommeransigt. Hun er et verdensnavn og har samtidig virkelig noget på hjerte, og det bliver spændende, hvordan hun kommer til at præge X Factor".


Underholdningsprogrammet, der samler nationen

Det er i år niende gang, at X Factor kører i Danmark. Sæson efter sæson har programmet givet særdeles høje seertal til DR de 13 fredage i foråret programmet sendes. X Factor er den mest sete underholdningsserie i Danmark i dag.

Indtil nu har programmet haft otte forskellige dommere og fire forskellige værter, 72 live-show-finalister og mange tusinde auditiondeltagere.


Stor tilmelding til den kommende sæson

Allerede nu tegner der sig et billede af, at tilmeldingen i år bliver endnu bedre end sæson 8, og man kan stadigvæk nå at komme med. Tilmelding sker på www.dr.dk/xfactor eller man kan møde op på dagen.

Der er precasting i København den 19. august og i Aarhus den 25. august. Dørene åbner klokken 9.30, men deltagere opfordres til at komme i god tid.


Foto: X Factor-dommerne bliver i 2016 Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. Vært: Sofie Linde. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002