Kontakt os






 

Martin Krasnik får nyt program på DR2
Fredag 23. januar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På søndag den 25. januar har DR2 premiere på en ny programserie med titlen 'Krasnik og ytringsfriheden'.

Martin Krasnik har fået adgang til centrale og svært tilgængelige kilder omkring Charlie Hebdo-redaktionen, skriver DR i dag i en pressemeddelelse. Kilderne giver hver deres meget personlige beskrivelse af terrorangrebet og den redaktionelle linje, der gjorde Charlie Hebdo til terrormål.

Som et led i DR2's fokus på ytringsfrihed i de kommende uger, sendes den franske dokumentar fra 2008 'Charlie Hebdo og satiretegninerne' på månedsdagen for terrorangrebet. Samme aften (7. februar) rydder DR2 hele aftenfladen til debat og dokumentar om attentatet på Charlie Hebdo og ytringsfriheden.

I kølvandet på attentatet i Paris opsøger Krasnik fronterne i ytringsfrihedsdebatten herhjemme og i udlandet. I serien 'Krasnik og ytringsfriheden' identificeres og udfordres debattens hovedsynspunkter og aktører - ligesom serien ønsker at give indblik i de værdier, ytringsfrihed skaber, de omkostninger den medfører, og de modhensyn og modkrav, der møder den.

Martin Krasnik besøger de personer, der stærkest repræsenterer standpunkterne i ytringsfrihedsdebatten og forsøger gennem kritiske interviews og reportager at kvalificere og inspirere seerne til videre debat om emnet.

Serien starter med et møde med Charlie Hebdo-tegneren Laurent Sourisseau - kaldet Riss - der fortæller meget personligt om sine oplevelser. Riss var i redaktionslokalet, da angrebet fandt sted, og blev skudt i skulderen. I interviewet fortæller han om redaktionsmødet den 7. januar og dagene derefter. Han fortæller om sit syn på personlig frihed, og hvorfor frihed for ham er at overskride normer og grænser med sine ytringer og slippe angsten for, hvordan andre vil reagere på det, man siger eller tegner.

Næste søndag besøger Martin Krasnik den franske muslimske paraplyorganisation UOIF, som lagde sag an mod Charlie Hebdo i 2006 på grund af bladets genoptryk af Jyllands-Postens karikaturer.

'Krasnik og ytringsfriheden' sendes de kommende søndage, første gang søndag den 25. januar kl 23.00.


Charlie Hebdo og satiretegninerne - fransk dokumentar fra 2008

I 2006 valgte daværende chefredaktør for Charlie Hebdo, Philippe Val, at offentliggøre de tolv danske satiretegninger i et særnummer af det parisiske satiriske ugeblad. Han blev sagsøgt af tre franske muslimske organisationer.

Dokumentaristen Daniel Laconte fulgte retssagen tæt og forsøger at udrede sagens politiske, ideologiske og mediemæssige udfordringer sammen med de vigtigste deltagere.

Det er blevet til en refleksion over islam, pressen, den offentlige mening, men ikke mindst et forsøg på at besvare den udfordring som fundamentalisme indebærer for alle demokratier.

'Charlie Hebdo og satiretegningerne' sendes lørdag 7. februar, hvor DR2 markerer månedsdagen for attentatet på Charlie Hebdo.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002