Kontakt os






 

'Gift ved første blik' – ny sæson på DR1
Onsdag 30. september 2015
Af Karsten Jensen
 
Det kan være både grænseoverskridende og svært at forestille sig. At gifte sig med et vildt fremmed menneske, man aldrig tidligere har mødt. Det er ikke desto mindre tilfældet for otte danskere, der alle har indvilget i at medvirke i DR1's eksperiment og 3. sæson af af ’Gift ved første blik’.


Med deres ’ja’ til hinanden på rådhuset skal de fire par leve sammen som ægtepar i fem uger.

I perioden skal de igennem en række fælles oplevelser og coachforløb, der har til formål at styrke båndene i mellem dem, så der bliver skabt et grundlag for at kærligheden kan spire og i sidste ende give dem lysten til at fortsætte ægteskabet, når eksperimentet stopper efter fem uger.

”Kærlighed går heldigvis aldrig af mode, men tallene viser, at mange ikke har held med det. Derfor er det relevant at se nærmere på vores vaner og mønstre, når det handler om kærlighed. Vi dygtiggør os i alt lige fra brødbagning til præsentationsteknik, men i forhold til noget så væsentligt som kærlighed lader de fleste sig naturligt nok styre af lyst og følelser. Men hvad nu hvis vi kunne finde den bedst mulige livsledsager på et rationelt grundlag frem for udelukkende at være styret af vores instinkt og fornemmelser? Det er væsentligt at undersøge, og det gør vi i 'Gift ved første blik,'” siger DR-redaktør Sofia Fromberg i dag i en pressemeddelelse.

Parrene er ikke sat tilfældigt sammen. 400 kvinder og 150 mænd har tilmeldt sig eksperimentet og efter grundig gennemgang af de mange profiler har programmets eksperter matchet de otte deltagere Ane, Lene, Randi, Line, Niels, Michael, Poul og Ulrik. De otte er mellem 27 og 34 år og kommer fra både Sjælland, Fyn og Jylland. Fælles for dem er, at de uden held har prøvet stort set alt for at finde den eneste ene.


Det svære match

Eksperterne består af psykologer, sexologer og en antropolog, der ud fra deres forskellige fagligheder sammen har fundet frem til de bedste match. Spørgsmålet som bliver besvaret i løbet af de otte programmer er, om det også i virkelighedens verden er fire gode match:

”Programmerne giver i denne sæson mere indsigt i det grundlag, der har ført til matchet mellem de fire par. Desuden får parrene flere samtaler med eksperterne undervejs. Her får de præciseret, hvorfor de er et godt match, men også hvad de skal arbejde med for at blive en enhed og finde kærligheden,” siger Sofia Fromberg og fortsætter:

”Mit håb med tredje sæson af ’Gift ved første blik’ er, at seerne reflekterer over deres egen kærlighedssituation, og at de med udgangspunkt i programmerne vil være med til at debattere, hvad der skal til for at et ægteskab eller et parforhold kan holde”, fortæller redaktør Sofia Fromberg.


Eksperterne

I de første programmer står den på bryllup og brudevals og derefter på bryllupsrejse, inden parrene flytter sammen. Her skal de få en hverdag til at fungere sammen og arbejde for at blive til ’vi’ i stedet for ’jeg’. Seerne bliver vidner til om kærligheden blomstrer eller visner, og hvordan de otte medvirkende håndterer de større eller mindre bump som naturligt opstår i parforhold.

Af de eksperter, som skal hjælpe de fire par på rette vej, er der tre gengangere fra sidste års eksperiment. Psykologerne Gert Martin Hald og Annemarie Bergholt og antropologen Trine Demant.

Ny i panelet er psykolog Thomas Markersen. På baggrund af de eksperternes grundige observationer, samtaler med deltagerne og ved at spørge til deres personlighed, værdier, seksualitet, samliv og kommunikation bliver de otte singler matchet.

Præsten Michael Brautsch medvirker også i programmerne som en slags livline, der med uvildige øjne kan hjælpe og støtte de medvirkende.


Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=43944
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=23699


Foto: Brylluppet. (Fotocredit: Snowman)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002