Kontakt os






 

CPH:DOX og Discovery indleder samarbejde
Mandag 17. oktober 2005
Af Karsten Jensen
 
Den internationale tv-station og den eksperimenterende, danske dokumentarfilmfestival danner par. Formålet er at udbrede, stimulere og udvikle dokumentarfilm-genren i Danmark, og derfor støtter Discovery Channel økonomisk CPH:DOX’ aktiviteter i et samarbejde, der foreløbig skal vare to år.
Partnerskabet skal bl.a. tiltrække internationale begivenheder til Danmark, herunder et af Europas mest respekterede fora for dokumentarfilm-skabere og branchen i det hele taget, nemlig ”Discovery Campus”.

Desuden uddeles Discoverys nye danske pris ’Mit Discovery’ på kr. 50.000 ved CPH:DOX’ prisuddeling, lørdag den 12. november i Grand Teatret.

Festivalen, der løber af stablen i de københavnske biografer mellem 4.-13. november 2005, viser en række af Discovery’s produktioner, herunder Werner Herzog’s ’Grizzly Man’, der vandt en pris ved årets Sundance Film Festival. Filmen forventes at blive et trækplaster på årets festival.

”Grizzly Man er produceret af Discovery og vidner om, at det eksperimenterende og grænsesøgende ikke kun er forbeholdt festivaler som CPH:DOX, men også hører til i en kommerciel tv-sammenhæng,” siger programchef Tine Fischer og fortsætter:

"CPH:DOX er utrolig glade for at have fået Discovery som samarbejdspartner, fordi Discovery i løbet af de seneste år har udmærket sig med en markant støtte til det internationale dokumentarfilmmiljø. Discovery henvender sig til det store brede tv-marked, mens CPH:DOX fokuserer på at vise film, der sætter nye standarder for, hvad dokumentarfilm kan og må. Vi tror på, at samarbejdet mellem to så forholdsvis forskellige parter gavner genrens samlede udvikling.”

”CPH:DOX er en oplagt samarbejdspartner for Discovery. Vi oplever en markant øget interesse for dokumentargenren i disse år, og det betyder en mangfoldighed af nye dokumentarfilm. Seerne stiller stadig større krav, og især den yngre del forventer at blive underholdt og grebet af programmerne.

Både for CPH:DOX og Discovery Channel er det vigtigt at være banebrydende med de bedste og mest opmærksomhedsvækkende programmer. Discovery Channel er verdens førende indenfor dokumentar, og vi opfatter CPH:DOX som mere eksperimentel, så på den måde supplerer vi hinanden godt. CPH:DOX er en god partner for diskussion og vurdering af fremtidens dokumentar,” siger Jan Andreassen, adm. direktør og country manager for Discovery Networks Nordic.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002