Kontakt os






 

Kritik af DR for vold mellem kl. 20-21
Onsdag 16. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
Radio- og tv-nævnet udtaler nu kritik af DR for ikke at være bedre til at skåne børn mod tv-vold, drab og katastrofer. Blandt andet i sendetiden mellem kl. 20 og 21 søndag aften hvor DR har opnået nogle af sine bedste seertal til serier som ’Ørnen’, ’Rejseholdet’ og ’Forbrydelsen’, der alle har indeholdt scener uegnet for børn.
Nævnet skriver ifølge Politiken, at DR fortsat har problemet med at overholde reglerne, der skal beskytte børn mod vold, drab og katastrofer på tv. Nævnsformand, Christian Scherfig, anmoder derfor politikerne om at tage stilling til hvorvidt DR må vise udsendelser uegnet for børn i denne sendetid, som kan mønstre nogle af de højeste seertal.

Før udsendelser med skadeligt indhold for børn advarer DR om, at programmerne er uegnet for børn og lader det være op til forældrene at tage ansvar for sine børn. På den måde overlader DR aben til forældrene, mener nævnet. Derfor har Nævnet bedt DR oplyse, hvor ofte de bringer den slags advarsler før klokken 21.

DR’s lytter- og seerredaktør, Jacob Mollerup, anbefaler at DR overvejer sine retningslinjer i sin fremtidige programetik.

DR har tidligere rykket sine børneudsendelser så de ikke lå lige før TV Avisen kl. 18.30 og DR har også fravalgt at vise programtrailere i traditionel børnesendetid.

Dansk Folkepartis medieordfører, Karin Nødgaard, erkender i Politiken, at det kan blive svært at finde en løsning, men mener at DR skal udvise mere hensyn til børnene:

”DR bør forsøge at lægge eksempelvis deres dramaserie om søndagen senere. Det er voldsomme udsendelser på det mest familievenlige tidspunkt. Det ville være fint at vise dem efter klokken 21 i stedet for klokken 20,” siger hun.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, maner til jorden og mener ikke at flytning af sendetiden hjælper noget, da programmerne alligevel kan ses via internettet. Til avisen siger han:

”Selvfølgelig skal DR gøre tydeligt opmærksom på, at der forekommer scener uegnet for børn. På den måde bliver forældrene opmærksomme.”

DR’s generaldirektør, Kenneth Plummer, håber ikke, at DR bliver tvunget til at sende sine dramaserier efter kl. 21:

”Jeg håber, politikerne vil træffe den rigtige afgørelse. Vi advarer jo i de tilfælde, det er nødvendigt, så jeg håber ikke, at de vil forbyde os at sende dramaserier klokken 8. TV-Drama er et af de steder, hvor vi satser og bruger mange penge. Og klokken 8 søndag aften er det tidspunkt, hvor der er flest seere,” siger han.

De Konservative er enige med Plummer, men vil drøfte problemet i folketingsgruppen når Folketinget igen mødes efter ferien. Venstre er derimod ikke afvisende overfor at sådanne programmer først vises efter kl. 21.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002