Kontakt os






 

DR-medarbejder ser intet forkert i brugen af spindoktorer
Tirsdag 20. juni 2006
Af Karsten Jensen
 
DR’s studievært i TV Avisen Torsten S. Jansen mener, at danskerne har et forkert og amerikaniseret billede om brugen af spindoktorer. Jansen mener, at spindoktorerne er med til at højne niveauet hos politikere og blandt erhvervsledere.
I en kronik i Berlingske Tidende, i dag, peger Torsten S. Jansen på, at titlen spindoktor lyder mere ”sexet” end informationschef eller pressemedarbejder, men også at arbejdet mere eller mindre er det samme. Og informations- og pressemedarbejdere er ikke et nyt fænomen for hverken erhvervsliv og politikere.

Torsten S. Jansens pointe er, ”at vi ikke bør gå ud og være sure, hvis modparten er dygtigere i det spil, end vi selv er.

Der findes ikke noget mere patetisk end en minister, som giver pressen skylden for, at han eller hun har en dårlig sag eller i værste tilfælde mister sit job. Og der findes ikke noget værre end journalister, der giver spindoktorerne ansvaret for, at de ikke kan få en sag til at rulle.

Skal jeg være lidt provokerende i min egen baghave, vil jeg sige, at de journalister, som ser spindoktorerne som en trussel for demokratiet, ganske enkelt ikke er dygtige nok,” skriver Jansen i sin kronik.

Torsten S. Jansen forklarer endvidere, at de såkaldte spindoktorer (næsten) altid er til at komme i kontakt med når en journalist har brug for det ligesom de ofte er godt i inde i stoffets faglige substans. Men spindoktorer kan også værre irriterende, påpeger han:

”Men selvfølgelig kan de også være dybt irriterende. De kan overdænge dig med ligegyldige informationer, de kan være utrættelige i deres forsøg på at overbevise dig om, at du har fat i den forkerte historie, de kan sætte spørgsmålstegn ved din research, og de kan i værste fald true dig. Men de fleste af dem er selv journalister, og vi kender alle deres tricks i bogen. Det er en simpel, daglig magtkamp - intet andet. Og sådan skal det også være i et demokrati.”

Torsten S. Jansen advarer mod at overvurdere spindoktorerne og mener, at mange ikke er særligt kvalificerede og at de stillingsbetegnelsen pressesekretær, på nogle, ville passe bedre.

Torsten S. Jansen slutter: ”Vi har fået et forkert og amerikaniseret billede af betegnelsen spindoktor. Nogle kan måske udnytte det faktum til egen fordel. Men spindoktorerne udfylder blot en funktion, der er helt nødvendig i det mediesamfund, vi lever i. Lad os endelig blive ved med at være kritiske over for dem, men lad os ikke give dem mere opmærksomhed, end de fortjener.”

Læs mere:
http://www.berlingske.dk/kronikker:aid=754884/



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002