Kontakt os






 

Charlies franske fristelser
Fredag 2. september 2005
Af Karsten Jensen
 
Parlez Vous Français? Der er masser af mulighed for at nyde det franske sprog og den franske kultur, når TV 2 Charlie holder fransk temauge fra mandag d. 12. september til søndag d. 18. september. Her vil kanalen være spækket med underholdende og informative programmer fra Frankrig og masser af franske film af en høj kvalitet.
Blandt højdepunkterne i den franske uge er programmerne ”Frode og det franske køkken” hvor livsnyderen og gourmeten Frode Munksgaard tager på kulinarisk opdagelsesrejse i Frankrig, og blandt det store filmudbud finder man både nye franske film som får tv-premiere i Danmark, bl.a. ”La placard – Ud af skabet” og ”Blodrøde læber” samt klassikere som Claude Chabrols ”Slagteren” og ”Historien om Martin Guerre”. Desuden trækker TV 2 Charlie også proppen af flere boblende vin- og rejseprogrammer.

I ugens løb sendes seks programmer følges Frode på kokkeskole i Provence. Et gudsbenådet sted med udsigt over Middelhavet. Kokkeskolen i det sydfranske ejes af danske Arne Fusager og Birthe Sandager, der tidligere har ejet ”Gl. Åbyhøj” i Århus. Interessen for gode råvarer fylder meget hos Arne og Birthe. Så meget, at Frode hver dag får en bestemt lokal råvare som oliven, fisk, ost eller trøfler, som han først er ude og skaffe og bagefter hjemme i det store landkøkken og tilberede efter alle kunstens regler.

Der er et sandt overflødighedshorn af spændende franske film på Bayeux-tapetet i den franske uge. Af nyere film kan nævnes komedien ”La placard – Ud af skabet” fra 2001 med Daniel Auteuil og Gérard Depardieu, thrilleren ”Blodrøde læber” fra 2001 med Vincent Cassel og Emanuelle Devos og Patrice Lecontes ”Enken fra Saint-Pierre” fra 2000 med Juliette Binoche, Daniel Auteuil og Emir Kusturica.

Den franske uge giver også en enestående mulighed for at se nogle franske filmklassikere. Først og fremmest drejer det sig om Claude Chabrols ”Slagteren” om en seriemorder i en lille fransk landsby, og ”Historien om Martin Guerre” med Gérard Depardieu, som senere blev genindspillet i Hollywood under titlen ”Sommersby” med Richard Gere og Jodie Foster i hovedrollerne.

Samtidig bliver der vist en række sjældne men yderst hårdkogte action og gangster-film med Alain Delon, som det normalt er svært at komme til at se. Blandt disse er film som Jacques Derays “Strisseren og dræberen” fra 1975, José Giovannis ”To mænd i byen” fra 1973, Jacques Derays “Dødens bagmænd” fra 1980 og José Pinheiros ”en politimands ære” fra 1985.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002