Kontakt os






 

Svend Gehrs lægger mikrofonen på hylden
Fredag 11. marts 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Enhver fodbold-seer - og alle andre danskere med bare et perifært kendskab til sportens verden - kender navnet Svend Gehrs og ikke mindst hans stemme, engagement og store entusiasme som en af landets største sportskommentatorer. Nu er tiden kommet, hvor den 64-årige Svend Gehrs kort før sin 65 års fødselsdag i maj måned har besluttet, at tiden er moden til at lægge mikrofonen på hylden og nyde livet som pensionist. Onsdag den 30. marts kommenterer Svend Gehrs sin sidste landskamp i fodbold, nemlig VM-kvalifikationskampen Ukraine – Danmark, der sendes på TV3.
Og så afslutter han kommentatorkarrieren ved at følge kampen om det danske mesterskab i fodbold helt til dørs i foråret 2005 på TV3+. SAS Ligaen slutter den 19. juni og den endelige fratrædelsedag bliver den 1. august. Derefter agter han at lave enkelte, mindre opgaver for Viasat Sport 1, 2 og 3 og derudover nyde livet.

"Jeg ser oprigtigt frem til at gå på pension, men der kommer da bestemte dage, der bliver lidt specielle. Ikke mindst den 5. juni. Da er det nemlig 20 år siden, Danmark spillede den absolut største og bedste fodboldkamp, jeg nogensinde har set og kommenteret: Danmark – Sovjetunionen i Idrætsparken, hvor Danmark slog de stærke russere med 4-2 og tog det store skridt på vejen i VM-kvalifikationen mod VM i fodbold i Mexico. Og de dage husker vi vist alle", siger Svend Gehrs iflg. en pressemeddelelse fra Viasat. Han mener, at han nok bliver en smule vemodig ved at skulle kommentere sin sidste landskamp, men samtidig ser han frem til et seniorliv med andre udfordringer.

Svend Gehrs har været sportsjournalist siden 1963. Han startede som elev på Bornholm, før han begyndte på Ekstra Bladet, hvor han var i fem år. 1. maj 1968 startede han i DR, hvor han var frem til 1997. Herfra tog han springet til den nu hedengangne sportskanal, TV-S, før han i april 1998 blev ansat på TV3, hvor han har kommenteret både italiensk fodbold, Champions League, dansk fodbold, Americas Cup i sejlads med Jesper Bank på Victory Challenge m.m.m.

"Årsagen til at jeg gerne vil trappe ned i foråret og derpå stoppe helt, er ganske enkel. Det er, at nu må det være nok. Det er et hårdt job, og jeg stiller altid store krav til mig selv i arbejdet. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg er blevet ældre, og derfor mener jeg, det er det rette at gøre: Selv at tage en beslutning om at gå på pension. Nu håber jeg så bare på, at det danske landshold i fodbold møder op til min sidste landskamp med en kvalifikationssejr over Kasakhstan i bagagen fra om lørdagen og derpå slår Ukraine, så vi atter er med i VM-puljen for alvor og er på vej med til VM i fodbold næste år. Det ville være et flot og rart punktum for min dækning af det danske landshold – og så ser jeg frem til et forår med SAS ligaen, hvor guldet skal placeres, før jeg stopper", siger Svend Gehrs.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002