Kontakt os






 

Dansk TV 2-serie på vej i produktion i USA
Fredag 2. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den amerikanske tv-station A&E Networks genskaber TV 2's krimiserie 'Den som dræber' med Chloë Sevigny i hovedrollen.

Det amerikanske kabel-tv-selskab A&E Networks har sat et stærkt hold, når selskabet i december går i gang med optagelserne i Pittsburg af et pilotafsnit af det amerikanske remake af TV 2s krimiserie 'Den som dræber', som i USA kommer til at hedde 'Those Who Kill' .

A&E har valgt den amerikanske 'rising star' Chloë Sevigny til hovedrollen som vicekriminalkommissær Katrine Ries Jensen – den rolle, som Laura Bach spillede i 'Den som dræber'. Hun spiller rollen som en specialist i efterforskning af forbrydelser udført af forbrydere med utraditionelle motiver og uforudsigelige adfærdsmønstre.

Chloë Sevigny kan med hovedrollen i 'Those Who Kill' etablere sig solidt på den amerikanske tv-scene, vurderer TV 2. Sevigny fik sin debut som filmskuespiller i en hovedrolle i Larry Clarks film 'Kids' fra 1995, hvorefter hun har medvirket i et utal af 'independent' film.

I 1999 medvirkede Sevigny i 'Boys Don’t Cry', hvor hun blev nomineret til prisen for bedste kvindelige birolle ved Oscar- og Golden Globe-uddelingerne. Sevigny har desuden haft fremtrædende roller i 'American Psycho' (2000) og i Lars Von Triers 'Dogville' (2003). Siden har Sevigny bl.a. imponeret i tv-serien 'Big Love', 'American Horror Story: Asylum' og 'Zodiac'.


”Megastærkt hold”

"Valget af Chloë Sevigny supplerer det megastærke amerikanske hold på 'Those Who Kill', som f.eks. udgøres af produktionsselskabet Imagine, der bl.a. stod bag '24 timer', manuskriptforfatteren Glen Morgan ('X-Files'), instruktøren Joe Carnaham, der senest står bag 'The Grey', ligesom Fox 21 står bag 'Those Who Kill'," siger producer Peter Bose, Miso Film, der sammen med Jonas Allen producerede 'Den som dræber' til TV 2.

Peter Bose havde dagen efter den danske premiere på 'Den som dræber' møde med amerikanske tv-agenter, som var i København for at møde danske producere. Og amerikanerne var stærkt interesserede fra starten.

"Fra dag ét var der stor interesse fra A&E Networks for 'Den som dræber', som blev rost for at have kant, spændende karakterer og stærke plots. A&E har haft 15-20 fiktionsprojekter under overvejelse og er nu endt på tre projekter, som der laves pilot på i denne sæson, og én-to af dem går formentlig i endelig produktion. Det viser, at der er stort fokus på 'Those Who Kill'," fortæller Peter Bose.

'Den som dræber' havde i gennemsnit 1.031.000 seere i gennemsnit på TV 2. Efterfølgende er serien vist i en række europæiske lande med stor succes.


Stor interesse for skandinavisk drama

TV 2's chef for 'special forces', Keld Reinicke, oplever ligeledes, at der er stor interesse i USA for skandinavisk drama – herunder for skandinavisk krimi, hvor Stig Larssons Millennium-trilogi har sat en bølge i gang ligesom 'The Killing' ('Forbrydelsen').

"Amerikanerne søger nye måder at lave krimier på, og vi har i Skandinavien en form for dybde, et anderledes look og andre figurer og miljøer, som tv-selskaberne er fokuseret på. Vi oplever ligeledes, at de store kabel-tv-selskaber satser på stærk fiktion, som er meget synligt og kan være med til at 'råbe op' i det store medieudbud," udtaler Keld Reinicke.

'Den som dræber' er baseret på et krimiunivers skabt af bestsellerforfatteren Elsebeth Egholm, og den danske udgave blev vist på TV 2 i 2011 i ti afsnit og efterfulgt af biografthrilleren 'Fortidens skygge' fra 2012.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002