Kontakt os






 

'Ultra Tørret' – fodboldnørderier for børn
Onsdag 13. maj 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der bliver nørdet og leget fodbold til den store guldmedalje i 'Ultra Tørret'. Serien har 16 afsnit og målet er at lære seerne alt om fodboldens ABC og give tricks fra de store fodboldhelte. Første gang i morgen torsdag kl. 19 på DR Ultra.


Er den store drøm at blive rigtig god til fodbold? Så er det om at få snøret fodboldstøvlerne og fundet bolden frem, skriver DR i en pressemeddelelse. I 16 nye programmer på DR Ultra, som sendes før og efter sommerferien, er der alle muligheder for at skærpe både fodboldfærdigheder og viden om, hvad DR kalder "verdens fedeste spil" - lige til at gå ud i haven og øve sig på.

Rasmus på 11 år, der er stor fodboldekspert og voksne Emil, hvis største ønske er at spille i Superligaen, er værter på 'Ultra Tørret'. I hvert program får de besøg af en topspiller fra Alka-Superligaen og sammen nørder de igennem med detaljer, klip og diskussioner af, hvad der virker på en fodboldbane.

Rasmus er ikke i tvivl om, hvorfor alle børn, der er interesseret i fodbold bør se 'Ultra Tørret':

"Man bliver en bedre fodboldspiller og får nogle ting man let kan træne selv i haven eller på fodboldbanen. Det er professionelle spillere, der giver råd og tricks om, hvordan de gjorde, da de var på ens egen alder. Det er også sjovt at se stjernerne blive udsat for sjove og fede udfordringer," fortæller Rasmus.


De bedste spillere viser tricks

Hvert program har forskellige temaer, som bliver præsenteret af værterne, og en topspiller fra Danmarks bedste fodboldrække, der giver tips, tricks og viser, hvordan man udfører den finesse, netop han mestrer.

Første program handler om førsteberøringen og 'Ultra Tørret' får besøg af Youssef Toutouh fra FC København, der forklarer og viser, hvordan man udfører en sublim førsteberøring, mens Rasmus og Emil stiller spørgsmål og agerer modstandere.

I de efterfølgende programmer kan man møde og hylde spillere som Riza Durmisi, der fortæller hvilken sparketeknik man kan bruge, hvis man vil lave et godt indlæg, Thomas Dalgaard, der fortæller om psykologien ved et godt straffespark, Kristian Bach Bak om forsvarsspil, Dennis Sørensen om hjørnespark, målmandsspil ved Lukas Hradecky, Martin Thomsen og Mikkel Thygesen om holdånd og Erik Sviatchenko om udstyr.

Seerne kan også stille spørgsmål til gæsterne i 'Ultra Tørret', og der er garanti for, at fodboldstjernernes svar ikke er, som man normalt oplever det.

Første gang er Kristi Himmelfartsdag den 14. maj, klokken 19.00.


Foto: Der bliver nørdet og leget fodbold til den store guldmedalje i 'Ultra Tørret'. Vært er Emil Wilk og ekspert er 11-årige Rasmus Smedegaard. (Foto fra DR Ultra)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002