Kontakt os






 

International krimi tager afsæt i DRs dramaserier
Mandag 8. marts 2010
Af Karsten Jensen
 
Holdet bag 'Livvagterne' skal lave en international krimiserie, og DR samarbejder med et tysk produktionsselskab om at lave otte episoder på engelsk. Thomas W. Gabrielsson får hovedrollen.
Seere, der har fulgt DRs dramaserie 'Livvagterne', kunne i sidste afsnit af serien opleve livvagternes chef Leon Hartvig, spillet af Thomas Gabrielsson (foto), forlade PET, fordi han var blevet tilbudt et nyt job. Han overbragte nyheden til sin hustru, Claudia, foran Søværnets bygninger på Holmen, og det var ingenlunde tilfældigt. Bygningerne på Holmen omkring Christian IV's gamle mastekran udgjorde hovedlocationen i en anden af DRs store tv-succeser, 'Ørnen'. Og nu kommer de i spil igen.

Med afsæt netop i 'Ørnen' er det tyske produktionsselskab Network Movies i samarbejde med ZDF og DR i fuld gang med forberedelserne til en international krimiserie. Det er forfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der skal skabe serien med mulighed for at låne elementer fra deres egne tre Emmy-vindende tv-serier: 'Rejseholdet', 'Ørnen' og 'Livvagterne, oplyser'.

Leon Hartvig, der netop er fratrådt sin chefstilling i den danske efterretningstjeneste, bliver seriens hovedperson. Han skal være leder af et europæisk efterforskningshold til bekæmpelse af organiseret kriminalitet - et såkaldt JIT (Joint Investigation Team). Flere danske skuespillere vil være blandt seriens gennemgående karakterer.

Med arbejdstitlen 'The Eagle JIT' bliver der i første omgang forberedt otte episoder af en times varighed. Serien bliver overvejende indspillet på engelsk og spejler derved EU-strømernes virkelighed i det daglige politisamarbejde.

DRs dramaproducent Sven Clausen bliver genforenet med forfatterparret Brostrøm og Thorsboe, for sammen med sin tyske kollega Peter Nadermann at stå i spidsen for projektet. Produktionen af første sæson bliver lagt i København med dansk bemanding på alle poster.

"Vores europæiske samarbejdspartnere i dette projekt har lagt vægt på, at produktionen udspringer af de danske filmkræfter, som har arbejdet med 'Livvagterne', 'Ørnen' og 'Rejseholdet'. Det betyder, at store dele af produktionen kommer til at ligge i Danmark med danske instruktører, fotografer, klippere og filmfolk," forklarer Sven Clausen.

Kanalchefen for DR1, Ulla Pors Nielsen, siger, at hun er stolt af, at karaktererne og historierne i DRs dramaserier nu får lov at få nyt liv internationalt.

"Det er en fin anerkendelse og et ønske om at trække på de kompetencer, som netop er opnået omkring produktionen af DRs dramaserier gennem de seneste år," siger hun.

Network Movies og ZDF er sammen med DR de primære investorer i projektet foreløbig, mens der bliver arbejdet på at involvere en række europæiske lande, herunder Norge og Sverige, såvel i plottene som finansieringen. Optagelserne er planlagt til at finde sted fra begyndelsen af 2011 frem til sensommeren. De første færdige afsnit forventes at ramme skærmen i begyndelsen af 2012.


Mike Kollöffel, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002