Kontakt os






 

Broen-remake endelig på skærmen
Torsdag 19. september 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er en gammel nyhed, at den dansk/svenske dramaserie 'Broen' bliver til 'The Tunnel' på britisk tv. Aftalen om en genindspilning blev aftalt - og navnet 'The Tunnel' fundet på - allerede for to år siden. Det nye er - at NU kommer den. Midt i oktober er der premiere på den fransk/engelsk serie 'The Tunnel'.


På søndag kl. 20 har den dansk/svenske dramaserie 'Broen' premiere på sæson 2 på DR1. Få uger senere får 'The Tunnel' premiere på den britiske tv-kanal Sky Atlantic. Det oplyser DR Kultur.

I 2012 blev den danske version af 'Broen' vist på BBC4 - under titlen 'The Bridge', men nu kommer der altså en helt ny remake - en genindspilning - af den danske serie, der oprindeligt havde premiere herhjemme i efteråret 2011.

Den danske udgave foregår på Øresundbroen mellem Danmark og Sverige. Og den nye udgave foregår naturligvis i tunnellen under Den Engelske Kanal.

Konceptet er det samme. Et lig bliver fundet præcis på grænsen mellem de to lande, to vidt forskellige betjente skal arbejde sammen om at finde morderen, der umiddelbart slår ihjel ud fra samfundsmæssige, politiske perspektiver - men i virkeligheden er det måske mere personligt.

Og derudover handler 'The Tunnel' også om de tydelige kulturforskelle der er - her mellem Frankrig og England.


Vanskelig opgave for producenterne

"Det var faktisk ret vanskeligt. Det var en 50-50-produktion, hvilket betød, at ingen havde den endelige kontrol over projektet. Det hele foregik halvt på fransk, halvt på engelsk med to franske og to britiske instruktører, tre franske og tre britiske manuskriptforfattere," siger producer Jane Featherstone til The Guardian iflg. DR Kultur.

'Broen' er også lavet i en remake i USA; her under titlen 'The Bridge'.


Foto: En prominent fransk politiker findes dræbt præcis i midten af tunnellen mellem England og Frankrig. Betjentene Karl Roebuck og Elise Wassermann bliver sendt afsted for at undersøge drabet på vegne af hvert deres land. (Fotocredit: Sky Atlantic samt produktionsselskaberne Kudos Film & TV og Shine France)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002