Kontakt os






 

Danskere der gør en forskel
Mandag 13. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR2 følger i ny dokumentarserie en række danske ildsjæle, der er taget ud i verden for at gøre en forskel. Første gang i aften kl. 22.


Vi lever i en kaotisk og farlig verden med uretfærdighed, sygdom og krig. De fleste vælger at følge begivenhederne i tryghed og på afstand. Andre vælger selv at rejse ud for på en eller anden måde at forsøge at gøre en forskel.

I programserien 'En dansker redder verden' tegner DR2 seks portrætter af danskere, der hver især arbejder for at gøre verden til et lidt bedre sted at leve i. De har hver deres mission, men alle forsøger de at "redde verden".

Programserien følger bl.a. topadvokaten Jane Fisher-Byrialsen i New York, der kæmper for de svages rettigheder. Det var hende, der fik frifundet Malthe Thomsen for anklagerne om krænkelser af børn i november 2014. Man ser også Fisher-Byrialsen hjælpe Kharey Wise, der var uskyldigt fængslet i 13 år dømt for et bestialsk overfald i Central Park, som fik New Yorks borgmester til at iværksætte sin 'clean up' af byen.

Et andet program omhandler den tidligere fodboldspiller Erik Rasmussens arbejde med prostituerede i det ebolaramte Sierra Leone, og seerne møder også journalisten Nagieb Khaja, der forlader sin familie i Danmark for at sætte sit liv på spil i det krigsramte Syrien.


Programbeskrivelser

Mandag den 13. april kl. 22.00 - Jane Fisher-Byrialsen

Jane Fisher-Byrialsen er topadvokat i New York og kæmper hver dag for retfærdighed i USA's retssystem. Men arbejdet har sin pris, og Jane balancerer med at få sit personlige liv til at hænge sammen, når kræfterne går på at hjælpe byens svageste.

Mandag den 20. april kl. 22.00 - Erik Rasmussen
Erik Rasmussen er mest kendt som den dameglade fodboldtræner, der blev fyret i AGF. Men efter en stor personlig nedtur har Erik i dag skiftet fordboldverdenen ud med hjælpearbejde i et af Afrikas fattigste lande, Sierra Leone. Her driver Erik nødhjælpsorganisationen FANT. Men Eriks elskede projekt ligger i ruiner på grund af ebola-epidemien, men prøver han at redde sit livsværk.

Mandag den 27. april kl. 22.00 - Nagieb Khaja
Nagieb Khaja sætter livet på spil, når han som tv-dokumentarist arbejder i nogle af verdens farligste lande. I tredje program følges Nagieb, når han forlader sin familie i Danmark for at tage til Syrien, hvor faren for kidnapning, bomber og død lurer lige om hjørnet. Hans mission er at finde nogle af de vestlige jihadister, der er rejst ned for at kæmpe i Allahs navn. Men er det nu også det hele værd, spørges der om i programmet.

Mandag den 4. maj kl. 22.00 - Anja Lovén
Anja Lovén har dedikeret sit liv til at redde heksebørn i Nigeria fra udstødelse, tortur og i værste fald mord. Men Anja har også fået en ny rolle - hun er blevet mor. Efter et længere ophold i Danmark skal Anja tilbage til Nigeria for at afprøve, om de livsfarlige redningsmissioner af heksebørn kan forenes med at være nybagt mor.

Mandag den 11. maj kl. 22.00 - Bjarne Ussing
Bjarne Ussings livsmission er at redde ofrene for landminer i Myanmar. Men det er ingen let opgave, og Bjarne møder modstand hos militærregeringen, der ikke vil lade ham fjerne minerne. Alligevel begiver han sig ud på en farlig rejse, hvor målet er projekt med en mobil protese-lastbil, der kan lave kunstige ben ude i landsbyerne. Undervejs møder Bjarne både farer og hjertevarme menneskelige skæbner.

Mandag den 18. maj kl. 22.00 - Niklas Agerup
Niklas Agerup er akut-udsending for Dansk Flygtningehjælp. Han bliver sendt ud som fortrop, når der opstår humanitære katastrofer et eller andet sted i verden - og nu skal han afsted igen. I Ukraine er der annonceret en våbenhvile, og Niklas håber at få adgang til alle de civile ofre, der lider bag frontlinjen. Men våbenhvilen holder ikke, og til lyden af artilleri kæmper Niklas sin kamp for at nå civilbefolkningen.


Foto: Anja Lovén er én af de seks danskere, der medvirker i DR2'serien 'En dansker redder verden'. Hun har dedikeret sit liv til at redde heksebørn i Nigeria fra udstødelse, tortur og i værste fald mord. Programmet sendes den 4. maj. (Fotograf: Thøger Kappel Nielsen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002