Kontakt os






 

TV 2-medarbejdere vrede på journalist fra Politiken
Onsdag 23. april 2008
Af Karsten Jensen
 
TV 2, der i sine programmer har benyttet undercover-journalister og optaget med skjult kamera, har været udsat for sin egen medicin, da dagbladet Politiken torsdag sendte en hemmeligjournalist ind til et medarbejdermøde hvorfra avisen senere refererede fra. Situationen har skabt så stor vrede hos TV 2’s medarbejdere, at der ifølge Journalisten har føget korporlige trusler gennem luften.
”Et af vores medlemmer af forbundet (Journalist Forbundet. red) har sneget sig ind til et internt medarbejdermøde og har refereret fra det. Det er klart, at man bruger undercover, hvis man skal afsløre ting, men at man sniger sig ind til et medarbejdermøde, som tillidsrepræsentanterne har indkaldt til for at orientere, er stærkt upassende,” siger Klaus Guldager, fotograf på TV 2 Nyhederne i Odense til Journalisten.

Fotografen mener det er fint, at man som journalist eksempelvis benytter denne metode ved et bestyrelsesmøde i A.P. Møller-koncernen, men ikke ved et medarbejdermøde.

Tillidsrepræsentanten Lennart Sten siger til Journalisten:

”Folk er simpelthen så vrede. Der er føget korporlige trusler gennem luften, efter folk fandt ud af, at hun havde sneget sig med til mødet. Nu skal jeg ikke komme med trusler, men nogen har truet med, at hvis hun viser sig herude, så ryger hun i havnen.”

Senere kom der en undskyldning på Journalisten fra avischef, Jesper Friis, der siger:

”Der er ikke så meget andet at sige, end at vi beklager. Der er sket en klar fejl i vores procedurer, så jeg lægger mig fladt på maven. Det har jeg også sagt til Lennart (TV 2s tillidsrepræsentant, red.).”

Friis forklarer, at der ikke var nogen der traf en beslutning om at Politiken skulle sende en undercover-journalist, men at det var noget der bare skete og at det var en fejlslutning. Friis forklarer til Journalisten, at læser man Politikens etiske retningslinjer, så er der ingen tvivl om at Politiken ikke benytter denne slags metoder.

Journalist Forbundets næstformand, Fred Jacobsen, siger til Journalisten:

”Jeg synes det er upassende, fordi det netop er et møde, som tillidsrepræsentanterne har indkaldt til for at orientere om situationen. Det skal medarbejderne have lov til at have for sig selv. Der har sikkert været mange, der har været dybt berørt af situationen.”

Fred Jacobsen understreger dog at journalister ikke skal være bange for at skrive om hinanden siger det er vigtigt at journalister tør gå hinanden og mediebranchen efter med kritiske briller.

Fred Jacobsen siger det hører sig til sjældenheder at journalister truer hinanden, sådan som det er sket i denne sag.






Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002