Kontakt os






 

DR K hylder dansktoppens største stjerner
Onsdag 11. januar 2017
Af Redaktionen
 
DR K sender i næste uge en række programmer med dansktoppens største stjerner gennem tiden - bl.a. en nyproduceret serie i fire afsnit om fire af de helt store.

Med en helt ny serie, der i fire programmer tegner portrætter af nogle af dansktoppens største stjerner, flere gensyn med legendariske dansktop-programmer og shows samt spillefilm og slagerkomedier, er der lagt op til nostalgi, god stemning og et sandt overflødighedshorn af dansktop, når DR K i næste uge sætter fokus på dansktoppens spraglede historie.


Dansktoppens stjerner – fire helt nye portrætter

De fire der portrætteres er – Ulla Pia, Gustav Winckler, Otto Brandenburg og Flemming 'Bamse' Jørgensen. 'Dansktoppens Stjerner' får premiere på DR K mandag den 16. januar kl. 20 og sendes hver dag i uge 3 frem til torsdag.

Det første program fortæller historien om Ulla Pia, der var den unge pige fra arbejderklassen, som blev Danmarks dansktopdronning i 70'erne. Hun var smuk, sang så det bragede og levede livet i fulde drag uden at miste jordforbindelsen. Men det evige liv på landevejene langt væk fra datteren, Karina, betød også lange perioder med nervepiller og angstanfald. I programmet fortæller den nu 71-årige Ulla Pia selv sin historie sammen med sin datter Karina og en række af de andre store danske popstjerner fra 70'erne.

I program to tegner serien et portræt af Gustav Winckler - den store sanger med den smørbløde stemme, der solgte millioner af plader, og smeltede kvindehjerter landet over. Men der var også udfordringer forbundet med den lange karriere. Gustav var ikke anerkendt af parnasset. Mens resten af Danmark gyngede med i takt, gik de i selvsving, og Gustav fik øgenavne som for eksempel kartoffelsanger og flødetenor – alle øgenavne indeholdt madvarer, for Gustav Winckler var også blevet en stor mand rent fysisk.

Otto Brandenburg var den første rigtige rock-star i Danmark i 1960'erne. Han havde en bodyguard, der skulle holde fansene lidt på afstand, og flere hits, der er blevet evergreens. Program tre tegner et portræt af gadedrengen fra Nørrebro, der først blev pigernes yndling, og senere blev hele Danmarks Otto, med et repertoire, der både indeholdt jazz, beat, børnesange, gospel og roller på film og teater. Alt sammen udført med charme, nærvær og nerve uanset om han havde taget dødsruten rundt på Københavns værtshuse natten i forvejen.

"Hun går rundt med numsen bar, Hurra..." - Flemming Bamse Jørgensen, der sammen med sit orkester Bamses Venner, lavede den udødelige sang Wimmersvej, er mest kendt for sine sjove og folkelige hits, der blæste ud af transistorradioerne i 1970'erne og 80'erne. Men den store mand, med den endnu større stemme havde en tragisk historie, som han først sent valgte at fortælle.


Gyldne dansktop-gensyn

Udover den nye portrætserie byder DR K i næste uge på en række dansktop-gensyn. Alle afsnit af serien – 'Dansktoppen: Hadet og elsket' – fra sidste år bliver vist. Her ser sangere som Keld Heick, Birthe Kjær, Johnny Reimar, Lis og Per og Johnny Hansen tilbage på deres karrierer.

DR K sender også den første udsendelse af den gamle programserie 'Dansktop på 1’eren' med Jørgen de Mylius som vært og Jørn Hjorting som medvært. Og så er der portrætudsendelser af musiklegender som John Mogensen, Peter Belli, Bent Fabricius-Bjerre, Gitte Hænning, James Rasmussen og Ib Glindemann.

DR K viser tillige musicalkomedien 'Prinsesse for en dag' med dansktop-dronningen Gitte Hænning og den svenske komedie 'Livet är en schlager' ('Livet er en slager').

Derudover viser DR K hyldestshowet – 'Sikke’n Fest' – med dansktop-legender som Gitte Hænning, Birthe Kjær, Dario Campeotto, Peter Belli, Johnny Reimar, Bjørn Tidmand og Susanne Lana på scenen, og så præsenterer Jørn Hjorting og Jann Guldhammer også uddrag af radioprogrammet Dansktoppen gennem 25 år i et program optaget på Pejsegården i Brædstrup.


Foto: Ulla Pia var den unge pige fra arbejderklassen, der opgav karrieren som jazz-sangerinde og i stedet blev en stor dansktopstjerne i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 70'erne. Det skete bl.a. med landeplager som gennembrudsnummeret 'Stop Mens Legen Er God' (1966) og sange som 'Sommeren Det Hændte' (1968), 'Flower Power Tøj' (1969), 'Karina' (1971) og 'Hvis Jeg Var Dig' (1972). Billedet er fra 1966, hvor Ulla Pia vandt det danske Melodi Grand Prix med 'Stop Mens Legen Er God'.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002