Kontakt os






 

"Plummer - du er fyret!"
Fredag 15. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Det er med beklagelse, at vi må meddele, at vi påtænker at afskedige dig fra din stilling som generaldirektør", lyder det i et brev fra DR Undervisning til Kenneth Plummer. Det er afdelingens sarkastiske genmæle til ledelsen, efter at 180 stillinger i DR er blevet nedlagt i denne uge.

Fredag 15. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
Brevet til Kenneth Plummer, der bl.a. er gengivet i Politiken, lyder således:

"Kære Kenneth Plummer

Det er med beklagelse, at vi må meddele, at vi påtænker at afskedige dig fra din stilling som generaldirektør.

Baggrunden for at vi påtænker at afskedige dig er, at du har vedtaget en spareplan for 2008-2011 med henblik på at ødelægge DRs produktion.

DR har på den baggrund besluttet at reducere antallet af medarbejdere inden for dit arbejdsområde. Da du er den eneste generaldirektør i DR, rammer det desværre dig.

DR har besluttet at lægge vægt på generelle kriterier ved vurderingen af, hvilke kvalifikationer DR i den givne situation bedst kan undvære. Vi har foretaget en samlet vurdering af dine faglige såvel som personlige kvalifikationer:

1. DR ønsker at bevare og leve op til sine public service forpligtelser, og det mener vi desværre ikke at du som generaldirektør er i stand til at varetage. Til din orientering er DR’s public service forpligtelser bl.a. undervisning, kultur, musik, sport, aktualitet, videnskab og nyheder.
2. Du er den medarbejder i DR, som får den absolut højeste løn. Vi vurderer, at vi vil kunne beholde mange dygtige og gode medarbejdere på din bekostning, som i langt højere grad tjener DRs public service formål.
3. De sidste dages begivenheder rejser alvorlig tvivl om, hvorvidt du overhovedet har en rationel gennemtænkt spareplan og strategi. Fyringerne af vores kolleger virker langt fra intelligente og bortkomne revisionsrapporter tyder på en rigtig dårlig ordenssans.
4. Dine forventninger til, at DR kan fastholde vores nyhedsdækning på web, radio og tv på samme niveau, som vi har i dag, sår tvivl om din matematiske begavelse, samt dit indholdsmæssige og økonomiske overblik. Du underfinansierede desuden et medieforlig vel vidende, at koncertsalen var i store økonomiske vanskeligheder, hvilket yderligere underbygger denne mistanke.

Derfor har vi i DR desværre en voksende mistillid til, at du er den rette mand til at redde DR fra den nuværende økonomiske krise og bevarelsen af DR som public service institution.

DR har undersøgt, om det er muligt at overføre dig til andre opgaver inden for DR, men desværre er dette ikke ønskeligt på nuværende tidspunkt.

I henhold til forvaltningslovens § 19 har du mulighed for at udtale dig om beslutningsgrundlaget, inden endelig afgørelse træffes. En endelig udtalelse skal være DR HR i hænde senest d. 25.juni 2007 kl. 13:00. Udtalelsen sendes til DR HR Personale.

Men venlig hilsen

DR Undervisning"


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002