Kontakt os






 

Detektorværten, Thomas Buch-Andersen, bliver ny kanalchef for P1
Onsdag 9. december 2015
Af Karsten Jensen
 
Thomas Buch-Andersen, som offentligheden bedst kender som manden, der i programmet 'Detektor' søger at afdække fejl og fakta i den offentlige debat, og som er tidligere pressemedarbejder for Claus Hjort Frederiksen, bliver ny chef for P1.


Thomas Buch-Andersens primære opgave bliver at sikre, at P1 løbende udvikles og fornys og hele tiden gør sit ypperste for at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab, hedder det i dag fra DR.


Lang radiokarriere bag sig

Thomas Buch-Andersen har en lang radiokarriere bag sig. Han begyndte sit journalistiske liv på Radio Svendborg og Øernes Radio. Kom i 1996 til P1. I en årrække var Thomas Buch-Andersen bosat i London og ansat som journalist på BBC World Service og BBC Radio 5 Live, og skrev samtidigt for Jyllands-Posten.

DRs mediedirektør Gitte Rabøl er glad for, at Thomas Buch-Andersen fremover skal stå i spidsen for P1.

Hun udtaler: "Med Thomas Buch-Andersen får P1 en chef med journalistik tyngde, stor radiofaglighed og stærke visioner for, hvordan P1 fortsat kan udvikle sig," siger hun og fortsætter:

"Thomas Buch-Andersen har formået at forny den journalistiske formidling af komplekse sammenhænge og af de historier, der gemmer sig bag tørre tal. Den journalistiske disciplin - kombineret med tung radiokarriere i DR og hos BBC - betyder i min optik, at Thomas er den helt rigtige person at sætte i spidsen for kanalen".


Stærk tradition

Thomas Buch-Andersen selv glæder sig til de nye opgaver, der venter. Han siger:

"P1 er en enestående kilde til kritisk journalistik, holdningsudveksling og dannelse. Det er en grundpille i den demokratiske samtale, og jeg ser frem til at stå i spidsen for kanalen og til at bygge videre på den stærke tradition".

Til spørgsmålet om, hvordan det er at sige farvel til 'Detektor', svarer han: "Fordrejninger af tal og fakta er kommet for at blive. Den nuværende 'Detektor'-redaktion er i topform, og jeg glæder mig til at se den tage faktatjek til nye højder".


Kort om den nye P1-chef

Thomas Buch-Andersen, 44 år, er cand.mag. i dansk og medievidenskab fra Københavns Universitet. Han har desuden en master i radiojournalistik fra University of London.

Udover at arbejde for den lokale radio i Svenborg, for P1, for BBC og for Jyllands-Posten har Thomas Buch-Andersen også arbejdet som pressemedarbejder i Beskæftigelsesministeriet, da Claus Hjort Frederiksen (Venstre) var minister her.

Thomas Buch-Andersen er forfatter til flere bøger: 'Fup, fejl og fordrejninger – bliv din egen detektor' (2014) og 'Claus Hjort – strategen bag det ny Venstre' (2007). Han har sammen med Detektor-redaktionen vundet en række priser, blandt andet 'Prix Radio 2011' og 'TV-prisen 2015'.

Thomas Buch-Andersen tiltræder den 1. februar.


Fotograf: Janus Weile, DR.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002