Kontakt os






 

DR opfyldte public service-kontrakt
Mandag 6. august 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR opfyldte sin public service-kontrakt med kulturministeren for 2011, har Radio- og tv-nævnet afgjort. Nævnet finder det dog ”lidt trist”, at andelen af tv-programmer af dansk oprindelse til børn er faldet fra 43,5 pct. i 2008 til 33,4 pct. i 2011. Men netop dette punkt er der ingen krav om i public-service-kontrakten. Til gengæld sendte DR flere nyheder end krævet.
Public service-kontrakten beskriver bl.a., hvor mange nyhedsudsendelser, DR skal sende i radio og på tv, hvordan børn skal beskyttes i programlægningen, hvor meget radio- og tv-dramatik DR skal sende, omfanget af dansk musik på radio og tv og meget andet.
Samlet set opfylder DR kontrakten med kulturministeren. DR har især skruet op for den internationale nyhedsdækning, og DR sendte i 2011 flere timers nyheder, end kontrakten egentlig kræver.

"Jeg er meget tilfreds med konklusionen fra Radio- og tv-nævnet, og jeg har med interesse noteret mig de øvrige input, som Radio- og tv-nævnet kommer med," siger DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen iflg. en pressemeddelelse fra DR.

Når andelen af danskproduceret DR TV til børn er faldet, så har Michael Christiansen, en forklaring klar:

"Det er vigtigt at huske, at bag det relative fald ligger det faktum, at DR siden 2005 har øget mængden af danskproduceret tv til børn med hele 50 pct. Så det, at procentdelen er faldet, er ikke udtryk for, at der er mindre danskproduceret tv til børn på DRs kanaler, men at sendetiden er steget markant" siger han


Nye kanaler skal styrke tilbud til børn

Michael Christiansen tilføjer, at DR er meget bevidst om, at man har en udfordring - såvel i forhold til de små som til de større børn. Bl.a. derfor præsenterede DRs ledelse først på sommeren en plan for omlægning af tv-kanalerne, som betyder, at børnene får to DR-kanaler mod én i dag.

Det bliver dels 'Lille Ramasjang', der skal være et trygt univers til de 3-6 årige med danske børneklassikere som 'Bamse og Kylling', og dels 'Ramasjang' til de 7-11-årige med bl.a. danskproducerede børnenyheder samt såvel danske som internationalt producerede kvalitetsprogrammer.

Derudover skal den nye kanal DR3 appellere til de yngre seere fra 15-39 år ved at tage chancer og tænke indholdet på helt nye måder - for eksempel på satire, videnskabs- og fiktionsområdet.

"Jeg har allerede tidligere tilkendegivet, at DR vil søge om at få en andel på 40 millioner kroner af de såkaldte 'overskydende licenspenge', og disse penge vil også skulle bruges til en øget produktion af danske programmer til børn og unge," siger Michael Christiansen.

De ’overskydende licenspenge’ er midler, som danskerne har betalt i licens, men som endnu ikke er anvendt.


Engagement i dansk film intakt

Udover bemærkningen om DRs børneindhold peger Radio- og tv-nævnet desuden på, at DR ligger under det årlige gennemsnitskrav til investering i dansk filmproduktion.
Her pointerer Michael Christiansen, at det lavere niveau ikke er et udtryk for et svækket engagement i dansk film:

"I forhold til DRs filminvesteringer skal man huske, at antallet af filmkontrakter naturligt varierer fra år til år, hvilket netop er grunden til at public service-kontrakten vurderer DRs indsats over hele kontraktperioden frem for at have et fast årligt investeringskrav. DRs engagement i dansk film er usvækket, og DRs investeringer i de kommende år vil veje op for det lidt lavere niveau i 2011."

Det er først ved public-service-kontraktens udløb i 2014, at det kan vurderes, om DR har opfyldt kontrakten på dette område.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002