Kontakt os






 

Minister kritiserer DR-udlicitering til Blu
Lørdag 5. oktober 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR bliver nu kritiseret af både kulturminister Brian Mikkelsen (K) og af de danske produktionsselskaber, efter DR har udliciteret en betydelig del af underholdningsafdelingen til produktionsselskabet Blu. Christian S. Nissen forstår ikke kritikken og siger til Politiken, at han troede at det var rosværdigt, at DRs medarbejdere blev genansat et andet sted.
Kulturminister Brian Mikkelsens ønskede med medieforliget at sikre mangfoldigheden i det kriseramte producentmiljø i Danmark og ikke mindst skabe øget konkurrence og dermed øget kvalitet i programproduktionen, skriver Politiken. Det mål mener han ikke, at DR lever op til ved at lægge så stor en del af produktionen over i et enkelt selskab.

"Hvis DR samler al magt i ét produktionsselskab, som ligger tæt på medievirksomheden selv, og dermed skaber en ny monopolsituation, så er det i strid med målsætningen i medieforliget. DR skal ganske vist udlicitere for mange millioner kroner, hvori underholdningsafdelingen kun udgør en mindre del. Men det nytter ikke, at det bare er de samme penge og de samme mennesker, som bliver brugt igen", siger Brian Mikkelsen til avisen, og henviser til, at to tredjedele af de ansatte i DR's underholdningsafdeling nu bliver overflyttet til Blu.

Også Producentforeningen er kritisk over for DR's 30 mio. kr. store aftale med Blu

DR's generaldirektør Christian S. Nissen, forstår ikke umiddelbart kritikken: "Vi har samlet en væsentlig del hos Blu ganske enkelt for at sikre, at en række produktioner, som vi er midt i, bliver færdiggjort. Det gør vi ikke ved at splitte dem op i stumper og stykker. Der er ingen garanti for, at det automatisk giver øget kvalitet at lægge produktioner ud til en række forskellige selskaber«, siger Nissen til Politiken.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002