Kontakt os






 

'Viden Om' sender fra sommerlandet
Fredag 9. juli 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra på tirsdag den 13. juli drager 'Videom Om' ud i sommerlandet, for at besøge en række spændende steder, hvor man har sat forskellige fagfolk stævne og fået dem til at fortælle spændende historier inden for deres fagområde og dermed inden for videnskabens forunderlige verden. Bl.a. besøges Brorfelde Observatoriet på Vestsjælland, Kastrup lufthavn og Åmosen på Vestsjælland.
Når 'Viden Om' besøger Brorfelde Observatoriet på Vestsjælland, vil seerne kunne høre om planeter med navne som Pedersen, Holbæk og Brorfelde.

På Søværnets Dykkerskole på Holmen i København får seerne noget at vide om jagten på en pille, der kan forhindre dykkersyge.

Fra Humlebæk Havn fortælles, at hver sten har sin historie, og om dengang Danmark kun var et hav.

Og efter et indslag om verdens største passagerfly, A 380, besøger 'Viden Om' Kastrup Lufthavn og ser på, hvorfor dét ikke er muligt for så stort et fly at lette og lande i Kastrup. Men det er ikke det eneste, der venter seerne.

"Viden Om sommer er i højere grad opbygget som et magasinprogram, hvor vi hver uge har indslag med det allerbedste fra vores skandinaviske søsterprogrammer, så der er al mulig grund til at følge med i sommerprogrammerne", fortæller 'Viden Om's redaktør Allan Lardell.

I Åmosen på Vestsjælland myldrer det op ad jorden med menneskeknogler fra stenalderen. Ved at analysere knoglerne, har man fået ny viden om vores forfædres liv og levned. For eksempel kan man nu se, hvilken type mad, den afdøde har spist. Med teknikken har danske forskere fundet frem til, at vore forfædre i jægerstenalderen først og fremmest levede af fisk. Det, og meget mere, kan man blive klogere på i første sommerprogram fra Viden Om.

'Viden Om' har igen, igen fået ny sendetid: Det bliver fremover tirsdag kl. 20.50 på DR2.

- - -

Foto: Anja Philip er taget ud i Sommerlandet på jagt efter vores forfædre. I Åmosen vader man rundt i stenalderknogler - amatørarkæologer hjælper med at redde de uvurderlige fortidsminder.





Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002