Kontakt os






 

Kendte skal lære at dirigere på direkte tv
Fredag 19. august 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har nu afsløret, hvem der skal dyste mod hinanden i DR1s nye underholdningsshow 'Maestro' - hvor de på få uger skal lære at dirigere DR SymfoniOrkestret. Det bliver: Søs Egelind, Simon Jul Jørgensen, Sofie Lassen-Kahlke, Jimmy Jørgensen, Le Gammeltoft og Jacob Riising. 'Maestro' sendes første gang lørdag den 10. september.

De seks deltagere har alle en passion for musik, men de er på udebane, når det handler om at dirigere et symfoniorkester.

I fem programmer skal deltagerne konkurrere mod hinanden om at blive den bedste til at dirigere DR SymfoniOrkestret. De musikalske udfordringer omfatter både de helt store klassiske hits, film- og tv-musik, opera og kendte musicals.

Det første af programmerne sendes på DR1 lørdag den 10. september kl. 20, hvor den klassiske pianist og tv-vært Nikolaj Koppel er klar til at lede både deltagere og seere gennem konkurrencen.

"Maestro er et nytænkende underholdningsprogram, der giver både seerne, publikum og de medvirkende en enestående chance for at opdage alle de mange skatte, der ligger gemt i den klassiske musik. Her kan også dem, der ikke allerede har et forhold til den klassiske musik, være med", siger underholdningschef på DR, Jan Lagermand Lundme.

I det første af de i alt fem programmer går deltagerne på scenen foran DR SymfoniOrkestret og publikum uden at have modtaget nogen form for undervisning i at dirigere. De skal få orkestret til at spille, kun med hjælp af en dirigentstok og deres egen forestilling om, hvordan man dirigerer et symfoniorkester.

I de efterfølgende programmer modtager deltagerne løbende coaching fra dirigenterne Peter Ettrup Larsen (coach for Søs Egelind og Jacob Riising), Nenia Zenana (coach for Jimmy Jørgensen og Sofie Lassen-Kahlke) og Jakob Hultberg (coach for Le Gammeltoft og Simon Jul Jørgensen), så de på den måde kan få et større indblik i, hvad en dirigents opgave er.

Deltagerne bliver bedømt af et dommerpanel bestående af erfarne kræfter fra den klassiske musikverden: dirigent og komponist Michael Bojesen, dirigent og pianist Frans Rasmussen og solofløjtenist fra DR SymfoniOrkestret Ulla Miilmann. Én for én skiller de deltagerne fra, til der står tre tilbage.

Når gallafinalen sendes på DR1 direkte fra Koncerthuset 8. oktober er de seks deltagere blevet reduceret til tre, og det er nu, seerne også får mulighed for at give deres besyv med, når vinderen findes ved sms-afstemning.

"Jeg glæder mig utrolig meget til at præsentere Danmark for Maestro. Det er super god underholdning for hele familien, samtidig med, at de medvirkende og seerne får et spændende indblik i, hvordan den klassiske musik er bygget op, og hvor krævende det faktisk er at være dirigent og skulle lede et orkester sikkert gennem en koncert," siger Jan Lagermand Lundme.

Billetsalget til de fire 'live-on-tape' optagelser købes via dr.dk/koncerthuset. Billetter til gallafinalen bliver sat til salg den 10. september på dr.dk/koncerthuset.


Foto: Seks kendte danskere tager imod en udfordring for livet, når de på få uger skal i lære som dirigenter for DR Symfoniorkestret: Forrest: Sofie Lassen-Kahlke og Le Gammeltoft; bagerst: Simon Juhl, Søs Egelind og Jacob Riising. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002