Kontakt os






 

Ole Ryborg får stor pris og en avislæser af Berlingske
Onsdag 8. januar 2014
Af Karsten Jensen
 
Han er manden, der har styr på forordninger og direktiver, ved hvor mange medlemmer, der sidder i Europa-Parlamentet og har overblikket over, hvad EU’s patentdomstol i grunden er for en størrelse.

Og nu er DRs Europakorrespondent Ole Ryborg også manden, der er blevet 100.000 kroner rigere og ejer af statuetten ’Avislæseren’ – skabt af kunstneren Astrid Søe.

I sidste uge kunne Berlingske fejre, at avisen har været på gaden i 265 år, og tirsdag blev det fejret ved at uddele Den Berlingske Fonds Hæderpris og Den Berlingske Fonds Journalistpris.

Ole Ryborg bliver årets modtager af journalistprisen, og det er samtidig tredje år, at en DR-journalist får den. Sidste år gik den til DR2-vært Clement Kjersgaard, mens DRs Mellemøsten-korrespondent Puk Damsgård delte prisen med TV 2’s Simi Jan i 2011.

Den Berlingske Fonds Journalistpris er blevet uddelt siden 1989, og den går ”til en journalist, der har udrettet noget ekstraordinært gennem journalistikken”, som det hedder.


Tigerdyret fra Bruxelles

"Den Berlingske Fonds Journalistpris 2014 går til "tigerdyret fra Bruxelles" – Ole Ryborg – som en anerkendelse for mange års god og professionel journalistisk indsats i dækningen af europastoffet. Den særlige gennemslagskraft, Ole Ryborg præsterer, skyldes i høj grad, at han som DRs korrespondent er direkte med – uden forstyrrende og forvrængende mellemled. Hans indsats her er så meget mere beundringsværdig, fordi nogen har påstået, at han egentlig er "imod skærmens natur" – som det blev sagt for et halvt århundrede siden, da man begyndte med nyheder på tv. Det generer ikke Ole Ryborg. Og se, miraklet sker: Han trænger igennem med sine fortællinger," hed det blandt andet i motiveringen fra tidligere udenrigsminister og medlem af Den Berlingske Fonds bestyrelse, Uffe Ellemann-Jensen.

Han har siddet i priskomiteen sammen med Berlingskes administrerende direktør Lisbeth Knudsen og radiovært Lasse Jensen.


Har dækket 75 topmøder

49-årige Ole Ryborg har været DRs Europakorrespondent med base i Bruxelles siden januar 2011, men han har beskæftiget sig med EU-stoffet meget længere. Faktisk har han arbejdet med EU-området, siden han blev uddannet journalist i 1991, og også lidt før, da han var journalistpraktikant på EU-modstandernes ugeavis Notat.

Ole Ryborg har gennem årene dækket 75 topmøder, tilbragt sammenlagt to år på hotelværelser i Strasbourg og oplevet EU vokse fra 12 til 28 medlemslande.

Før DR skrev Ole Ryborg blandt andet for Weekendavisen, Information, Notat samt det nu hedengangne Det Fri Aktuelt. Årets prismodtager har også begået flere bøger om EU, EU-forbehold og Amsterdam-traktaten.

Ole Ryborg er Europakorrespondent i Bruxelles sammen med Niels Kvale, og de har udsigt til et ret travlt år med både valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemningen om den fælles europæiske patentdomstol den 25. maj i år.



Foto:
Ole Ryborg får Den Berlingske Fonds Journalistpris på 100.000 kroner.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002