Kontakt os






 

DR kræver dementi fra Blak og E.B.
Fredag 15. november 2002
Af Karsten Jensen
 
Den 5. november 2002 udkom Ekstra Bladet med en avisplakat til alle landets kiosker og bladhandlere med overskriften ”TV-Avis journalist krævede sex af min sekretær” og undertitlen: ”Freddy Blak afslører kendte danskere i ny bog". Den omtalte bog udgives på Ekstra Bladets forlag og nu kræver DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen et dementi fra både Freddy Blak og Ekstra Bladet.
Plakaten refererer til en bagside på samme dags udgave af Ekstra Bladet, hvori Freddy Blak beskylder en TVA-journalist for at have gjort sig skyldig i sexchikane mod hans sekretær, der rettelig var hans assistent.

"Sexchikane er en ualmindelig grov beskyldning. Og det er intet mindre end en uhyrlighed at bruge en løgnehistorie som blikfang for en ny bog, eller som et redskab til at ramme en journalist, hvis historier eller journalistiske afsløringer, tilsyneladende er gået samme Blak for nær. Dertil kommer det usmagelige i Ekstra Bladets spekulation i at miskreditere TV-avisens navn på en avisplakat og i overskrifter på forside såvel som bagside den 5. november", siger nyhedsdirektør i DR, Lisbeth Knudsen (billede).

Hun fortsætter: "Jeg har på TV-avisens vegne bedt Ekstra Bladets chefredaktør om at dementere historien, fordi den ganske enkelt bygger på en løgn. Det har Ekstra Bladets chefredaktør Hans Engell afvist. Jeg har ligeledes bedt Ekstra Bladets forlag om at fjerne det løgnagtige afsnit i Freddy Blaks kommende bog og overveje nøje, om der nu også er dokumentation for at viderebringe så grov og injurierende en anklage". Ekstra Bladets forlag vil efter det oplyste nedtone det pågældende afsnit og fjerne sexchikane-påstanden i erkendelse af, at den ikke er korrekt.

Anderledes er det med avisen. Her fastholder man løgnehistorien. Lisbeth Knudsen er nu i besiddelse af en klokkeklar, skriftlig erklæring fra den omtalte kvindelige assistent for Freddy Blak, som fastslår, at TV-avisens journalist ikke på nogen måde gjorde sig skyldig i sex-chikane. Hun bekræfter, at journalisten inviterede hende ud til middag for at få nogle oplysninger af hende. En invitation som hun afslog. Freddy Blak opfandt i Ekstra Bladet en historie om en meget bemærkelsesværdig seddel i hans besiddelse, der skulle dokumentere TVA-journalistens sexchikane. Også det er en løgnehistorie, oplyser DR.

Sedlen er ifølge den kvindelige assistents erklæring et tilbud om at spise middag en anden dag, hvis hun skulle få lyst til det og et telefonnummer. Hverken Freddy Blaks tidligere assistent eller nogen andre er hidtil kommet til den konklusion, at en middagsinvitation på frivillig basis og med ret til at afslå lige frem kan kaldes sexchikane.

"Det bemærkelsesværdige ved assistentens erklæring til mig er, at hun faktisk har oplyst ikke alene mig men også Ekstra Bladets medarbejder, Rud Kofoed, om disse kendsgerninger. Ekstra Bladet er således åbenlyst i ond tro, når man afviser at bringe et dementi af plakaten og historien fra den 5. november. Den form for journalistik er ikke alene under lavmålet. Den er etisk forkastelig", siger Lisbeth Knudsen, og fortsætter:

"Det samme er Europa-parlamentsmedlem Freddy Blaks forsøg på at slå plat på en sensation, der er grebet ud af fri fantasi og mest af alt ligner en personlig hævnaktion. Freddy Blak er nemlig også gjort bekendt med assistentens erklæring overfor mig, hvori hun klart afviser, at en TVA-journalist på nogen måde skulle have forulempet hende med sexchikane. Alligevel fortier han sandheden. Freddy Blak skylder både den pågældende TVA-journalist og TV-avisen en undskyldning for sin grove og falske anklage. Det samme gør Ekstra Bladet. Vi ser frem til at både Blak og Ekstra Bladet tager initiativ til at give sandheden en chance", slutter Lisbeth Knudsen i en nyhedsmail fra DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002