Kontakt os






 

TVA-vært taget i direkte manipulation
Fredag 3. august 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV-Avisens ellers så velpolerede vært, Jeppe Nybroe, er blevet afsløret i at lyve seerne op i hovedet og manipulere med materialet til et indslag, skriver Ekstra Bladet i dag. Som udsendt reporter i Irak brugte han søndag aften falske billeder om de danske soldaters tilbagetrækning fra Irak. "Jeg erkender, beklager og er ked af at have begået en fejl," siger Jeppe Nybroe i en mail til B.T.
Den pinlige fadæse skete i TV-Avisen søndag, hvor Jeppe Nybroe - iført sikkerhedshjem og med dramatiske billeder i baggrunden - fortalte om tilbagetrækningen. Der var tilsyneladende tale om et scoop for TV-Avisen, der som eneste medie, kunne vise de danske soldater på vej ud af Irak.

Det var bare løgn.

Tv-optagelserne var fra Kuwait, skriver Ekstra Bladet. Iflg. Jeppe Nybroe selv viser optagelserne danske soldater på vej ind til den danske lejr i Irak, for at hente nogle af de sidste danske soldater ud af Irak.

Det var den konkurrerende station TV 2, der afslørede den pinlige affære i aftes og som gjorde DR's nyhedschef Ulrik Haagerup opmærksom på fadæsen.

"Vi har ikke kun undskyldt for en fejl! Vi undskylder for hele indslaget", siger han til Ekstra Bladet.

Professor Stig Hjarvard, Københavns Universitets afdeling for Film- og Medievidenskab siger til B.T., at indslaget er udtryk for dårlig presseskik

Internt i DR har sagen også fået konsekvenser. Ulrik Haagerup skriver iflg. B.T. i en intern mail til medarbejderne: "Troværdighed er vores vigtigste aktiv. Vi kan alle lave fejl, men det er ødelæggende, hvis vi kan beskyldes for bevidst at bruge billeder, der ligner, men som ikke viser det, vi fortæller, eller på anden vis fremstiller virkeligheden anderledes, end den er. Den slags må ikke ske igen".


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002