Kontakt os






 

"Der har ikke været styr på pengene i DR"
Fredag 19. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"DR har bragt sig selv i en situation, hvor der er nogle økonomiske begrænsninger," siger Kenneth Plummer, DRs nye generaldirektør, til Information. Derfor bliver økonomien en af de helt store udfordringer i de kommende år. En anden udfordring bliver på det markedsmæssige område. Plummer hæfter sig ved, at seernes vurdering af DR1 og TV-Avisen ikke er så høj, som man kunne ønske det.
Det er ikke kun byggeriet i Ørestaden, der er skyld i de økonomiske problemer: "Der har ikke været tilstrækkeligt fokus på en benhård økonomistyring. Det er en af de ting, som jeg bringer med mig fra en privat virksomhed," siger Plummer.

Han mener, at DR skal kigge efter andre indtægtsmuligheder end licensen - f.eks. brugerbetaling, og så foreslår han, at det såkaldte licensloft fjernes i det næste medieforlig. Information konstaterer, at - som det ser ud nu - er sådan, at DR skal betale de licensindtægter, der overstiger 2.95 mia. kr. tilbage til statskassen, og det loft har DR ramt. Dermed har DR ikke mulighed for at få andel i de knap 300 mio. kr., der ligger som en potentiel indtægt fra de omkring 140.000 husstande i Danmark, der ikke betaler licens.

Udover økonomien vil Plummer arbejde for i højere grad at få samlet DR. Han mener, at DR i dag er en meget "silo-opdelt organisation", hvor f.eks. radiodirektøren fokuserer på radio, nyhedsdirektøren på nyheder osv - og at den opdeling forplanter sig ned i organisationen.

Kenneth Plummer har brugt en del af sommerferien på at gennemgå seer- og lyttervurderinger og han har hæftet sig ved, at DRs fire radiokanaler, samt DR2 og Internettet står utroligt stærkt. Til gengæld er der "grus i maskineriet" i forhold til DR1 og TV-Avisen, hvor seernes vurdering ikke er så høj. "Det er nogle nødder, der skal knækkes", siger Plummer til Information.

Mens DR1 skal gøres bedre, så er der iflg. Plummers opfattelse ikke grund til at styrke DR2, som både har gode seertal og en meget høj vurdering blandt seerne. I stedet kunne det være en mulighed, at oprette flere niche-kanaler. Plummer har således en drøm om, at DR skal lave en historie- og dokumentarkanal baseret på al det guld, som DR har liggende i kælderen. Han kunne også godt tænke sig en børne- og ungdomskanal.

Kenneth Douglas Plummer, 44 år, tiltræder på mandag stillingen som DRs 9. generaldirektør.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002