Kontakt os






 

Norsk læge sammenligner metoderne i DR2's Deadline med Fox News
Onsdag 6. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Martin Krasniks interview med den norske Gaza-læge Mads Gilbert lørdag aften i Deadline på DR2 foregik på en så aggressiv måde, at Gilbert mener, at det nærmest havde karakter af et overfald og sammenligner metoderne med Fox News. Gilbert er også vred over, at han ikke - forud for interviewet - fik at vide, at der var tale om et 'hard talk' interview.
Efter interviewet har der været en del kritik af Martin Krasniks interview af Mads Gilbert. Krasnik, der har en stor personlig tilknytning til Israel, beskyldes for at være partisk og for at behandle Gilbert urimeligt. I en afstemning på BTs hjemmeside, hvor 11.500 har stemt, tilkendegiver 61 pct., at Krasnik optrådte for pro-israelsk, mens 39 pct. mener at Krasnik var fair og nuanceret.

Nu har Mads Gilbert selv udtalt sig om interviewet. Til den norske avis Dagbladet siger Gilbert, at han oplevede det hele som et overfald.

"DR pressede på for at få et interview med mig, men gav mig aldrig information om, at det skulle være en slags 'hard talk'. Lige før vi gik i luften gav de mig besked om, at interviewet ville blive lidt 'hårdt'. Det var en uforberedt taktik fra DRs side," siger Gilbert til Dagbladet.

Journalistisk chef for Deadline, Heidi Robdrup, siger til Dagbladet, at de beklager, hvis Gilbert ikke følte sig tilstrækkeligt informeret om, hvilket format Deadline er. Hun understreger, at man fra Deadlines side ingen skjult dagsorden havde, og at Krasnik brugte præcist den samme interviewteknik, som han gør over for andre.


Pro-israelsk og aggressiv

Mads Gilbert har ikke noget imod kritiske spørgsmål, men peger på, at det er den aggressive og afbrydende stil, han ikke er komfortabel med.

Han erkender dog, at han skal kunne håndtere alle slags medier. Også medier som er pro-israelske og aggressive.

"Det hele mindede mere om Fox News end en stats-kanal," siger Gilbert. Fox News er en stærkt højreorienteret, pro-israelsk amerikansk tv-kanal, der er berygtet for fraværet af objektivitet.

Gilbert uddyber: "Der findes medier, som er så enøjede, at de mister deres journalistiske integritet og troværdighed. Studieværten [Martin Krasnik] viser også et videoindslag, som han bruger som sandhedsbevis for, at Hamas bruger palæstinensere som menneskeligt skjold. Jeg har ingen chance for at tjekke troværdigheden af dette klip, eller at bekræfte om det er sandt."

Gilbert har nu skrevet til DR for at få nærmere oplysninger om kilden på det viste klip, som iflg. arabisktalende danskere i øvrigt skulle være oversat forkert. En påstand som DR klart afviser.


Krasnik støtter Israel

Mads Gilbert hævder i lighed med flere danske seere, at Krasnik har en dagsorden med sine interviews.

"Han støtter Israel, og dem der gør det, forsøger at fjerne fokus fra dét, der er fakta", slutter Mads Gilbert.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002