Kontakt os






 

DR tog 21 ud af 28 priser på festival
Mandag 18. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fredag aften blev der på 'Copenhagen TV Festival' uddelt en stribe priser, og DR nappede stort set det hele. Især var der mange priser til DR3 og DR Ultra.
Fredag aften blev TV-Prisen 2014 uddelt i DR Koncerthuset som afslutningen på to dages Copenhagen TV Festival.

DR kunne rejse hjem med tre fjerdedele af priserne – eller 21 ud af 28. Og med sammenlagt otte priser var DR3 den tv-kanal af alle, der fik allerflest skulderklap og statuetter med på vejen. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Priserne blev bl.a. givet til DR3-programmer og folkene bag med motiveringen om, at de er nyskabende, i øjenhøjde med målgruppen og har en personlig tilgang til tingene.

'Syg i hovedet' på DR3, hvor psykisk syge unge havde filmet deres egen hverdag, fik fx prisen for 'Bedste reportageserie'. DR3 modtog også prisen for 'Bedste sportsprogram' for sin 'X Games'-dækning, ligesom 'Fuckr med dn hjerne' hentede to priser – både 'Årets nyskabelse' inden for underholdning og prisen for '’Bedste foto'.

Esben Bjerre og Peter Falktoft har formentlig kæmpe vinger bagud, efter de blev 'Årets værtstalenter' for deres indsats i 'Monte Carlo elsker USA' på DR3, og de to herrer glæder sig sikkert også over, at 'P3 Guld', som de ligeledes var værter for på DR3 og P3 i april, blev 'Bedste tv-event'.

DR3 og påskesatsningen ’Æg på DR3’ sikrede sig en statuette som ’Bedste tv på flere medier’, fordi man efter juryens mening ”ikke lagde alle sine æg i én kurv”, men var god til at inddrage de digitale og sociale medier på naturlig vis, og endelig fik klipperne bag programmet ’Kokainens Pris’ på DR3 også prisen for ’Bedste klip’.

Det var Camilla Ottesen fra TV3 og DRs Jacob Riising, der var værter for TV-Prisen 2014, som kaldes tv-branchens eget prisshow, hvor årets bedste programmer og mest markante tv-personer bliver fejret og hædret. Det er Producentforeningen, der arrangerer både TV-Prisen og Copenhagen TV Festival.


Martin Krasnik årets mandlige tv-vært

Den kontroversielle Martin Krasnik fra 'Deadline' på DR2 blev årets mandlige tv-vært. Det sker efter at Krasnik for kort tid siden svinede en norsk Gaza-læge til i en udgave af 'Deadline' fordi lægen tidligere har været aktiv i et norsk venstrefløjsparti. Krasnik sagde direkte til lægen, at ingen kunne tage lægens synspunkter alvorligt, hvis det ikke var fordi han havde udført humanitært arbejde i Gaza. Martin Krasniks aggressive opførsel udløste en seerstorm på omkring 1.000 henvendelser til DR efter interviewet, som mange mente mere havde karakter af et skænderi.

Bedste kvindelige tv-vært blev Stéphanie Surrugue fra TV 2 og TV 2 News.

Der var en pris til 'Demokratiets Aften' på DR1, som DR bl.a. har holdt i Koncerthuset forud for kommunalvalget og Europa-Parlamentsvalget; 'Demokratiets Aften' fik prisen som 'Bedste nyheds-event/livedækning'. DRs nyhedsudsendelser for børn 'Ultra Nyt' på DR Ultra blev samtidig hædret som 'Årets nyskabelse' på faktaområdet.


'Arvingerne' fik to priser

På forhånd var DR Ultra sikker på i hvert fald én pris, da alle de nominerede i kategorien 'Bedste børneprogram' kom fra kanalen. Her blev det dramaserien 'Pendlerkids 2', der løb med sejren.

Maya Ilsøes populære DR1-dramaserie 'Arvingerne' fik både prisen som 'Bedste tv-drama' og 'Seerprisen', og DR Fiktion står også bag årets 'Bedste tv-satire/comedy', som blev 'Rytteriet II'.

I januar modtog programserien 'I skattely' journalisternes fornemmeste pris, Cavlingprisen, og de rosende ord fortsatte fredag aften, hvor DR Dokumentars serie blev kåret som 'Bedste faktaserie'.

DR K sikrede sig prisen for 'Bedste dokumentar'. Det gjorde kanalen for Joshua Oppenheimers dokumentar 'The Act of Killing', der er fortællingen om en flok dødspatruljeledere i Indonesien, som i 1960’erne var med til at udrydde hen ved en million mennesker.

Dokumentaren har skabt stor debat internationalt og var tidligere i år nomineret til en Oscar.

En gammel DR1-kending – nemlig 'Kender du typen?' blev 'Bedste livsstilsprogram', mens 'DR2 Undersøger: En værdig død' og 'Sort arbejde' på DR2 sikrede sig henholdsvis priserne som 'Bedste aktualitetsprogram' og 'Bedste karakterdrevne'-serie.

Samlet modtog DRs kanaler og værter 21 priser, mens TV 2's kanaler fik fire, og TV3 hentede to. Derudover gik hædersprisen 'Årets Otto' til Jarl Friis-Mikkelsen for hans årelange bidrag til dansk tv-underholdning - først på DR1 i mange år og de senere år på TV 2's kanaler.


De fik årets tv-priser 2014:

Bedste dokumentar: 'The Act of Killing, Final Cut for Real' for DR K
Bedste faktaserie: 'I skattely', DR Dokumentar for DR1
Bedste reportageserie: 'Syg i hovedet', United Production for DR3
Bedste nyhedshistorie: 'Børnene og lugten – Filippinerne', TV 2 Nyhederne for TV 2
Bedste nyheds-event/live-dækning: 'Demokratiets aften', DR Nyheder for DR1
Bedste aktualitetsprogram: 'DR2 undersøger: En værdig død?', DR Danmark Natur & Samfund for DR2
Bedste sportsprogram: 'X Games', DR Sporten for DR3
Bedste livsstilsprogram: 'Kender du typen?', DR Danmark Natur & Samfund for DR1
Bedste børneprogram: 'Penderkids 2', Grif Film for DR Ultra
Bedste konkurrencedrevne realityserie: 'Robinson Ekspeditionen', Strix Television for TV3
Bedste karakterdrevne serie: 'Sort arbejde', STV Productions for DR2
Bedste factual entertainment: 'Gal eller normal', Koncern TV for DR1
Bedste tv-underholdning: 'Vild med dans', Mastiff for TV 2
Bedste tv-satire/comedy: 'Rytteriet II', DR Fiktion for DR2
Bedste tv-drama: 'Arvingerne', DR Fiktion for DR1
Bedste tv-event: 'P3 Guld', DR Event for DR3
Årets nyskabelse – Fakta: 'Ultra Nyt', DR Danmark B&U for DR Ultra
Årets nyskabelse – Underholdning: 'Fuckr med dn hjrne', Immergut for DR3
Bedste tv på flere medier: 'Æg på DR3', DR Kultur for DR3
Bedste kvindelige tv-vært: Stéphanie Surrugue, TV 2 og TV 2 News
Bedste mandlige tv-vært: Martin Krasnik, DR2
Årets værtstalent: Esben Bjerre og Peter Falktoft ('Monte Carlo elsker USA'), DR Ung for DR3
Årets big character: Linse Kessler ('Familien fra Bryggen'), Metronome Productions for TV3
Bedste tv-trailer: 'Danish Dynamite 3 – Jeppe K.', TV 2 Marketing for TV 2 Zulu
Bedste klip: Niels Jørgen Lyster og Steffen Sennenwaldt (A-Klip) og David Rue for ’Kokainens Pris’, Eyeworks for DR3
Bedste foto: Peter Ramsø og Nicklas Korgaard ('Fuckr med dn hjrne'), Immergut for DR3
Seerprisen: 'Arvingerne', DR Fiktion for DR1
Årets Otto (tv-branchens hæderspris): Jarl Friis-Mikkelsen



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002