Kontakt os






 

Norge: Ny dramathriller på NRK
Mandag 20. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Årets store satsning på NRK hedder 'Øjenvidne'. Serien, der allerede har fået stor international opmærksomhed, har premiere i aften og handler om, hvad der sker, når hård international kriminalitet rammer et lille norsk lokalsamfund?


Dystre undertoner og et bredt persongalleri er nogle af kvaliteterne ved NRK’s nye dramathriller 'Øjenvidne'. Første - ud af seks afsnit - sendes på NRK1 i aften kl. 21.30-22.30, og serien sendes med danske undertekster for seere i Danmark.

Serien har dog allerede været præsenteret på den franske tv-festival 'Séries Mania' tidligere på året, og her blev den varmt modtaget. Ud af 60 udenlandske serier var 'Øjenvidne' den mest sete.


Uheldige vidner

Da fire bikere myrdes brutalt i udkanten af Mysen, er det ikke bare rå og tilfældig vold der rammer lokalsamfundet men hård kriminalitet af international karakter.

Ved en tilfældighed bliver to teenage-drenge vidner til forbrydelsen. De er tæt på selv at blive dræbt, men det lykkes dem at undslippe samt få fat i mordvåbenet. Frygten for den koldblodige drabsmand tvinger dem til at tie. Snart er de viklet ind i et kompliceret net af løgne, der gør flere og flere til ofre for kriminaliteten, og det bliver sværere og sværere for drengene at holde tæt. Det bliver heller ikke nemmere af, at den lokale betjent er mor til en af drengene. Situationen eskalerer for alvor, da det går op for morderen, at nogen har set ham.


Nordisk samarbejde

Seriens manuskriptforfatter og instruktør Jarl Emsell Larsen er garvet inden for thrillergenren, og bag kameraet har den danske filmfotograf, Lars Vestergaard, bl.a. været at finde. Alt i alt er der iflg. NRK lagt op til en veldrejet historie, flotte billeder og professionelt skuespil. Serien er en nordisk fællesproduktion, med både DR, SVT og YLE Finland som co-producenter.


Foto: De var vidne til noget, som de aldrig skulle have set på et sted, de ikke burde have været. Debutanterne Odin Waage og Axel Gehrken Bøyum blev udvalgt til hovedrollerne i 'Øjenvidne' efter, at over 600 norske drenge var blevet prøvefilmet. (Fotograf: Thomas Ekström, NRK)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002