Kontakt os






 

'Et glimt af Danmark' - nyt livsstilsprogram
Onsdag 12. august 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sisse Fisker viser nye sider af Danmark og danskerne i et nyt livsstilsprogram med titlen 'Et glimt af Danmark', der får premiere torsdag den 20. august på DR1.


Det bliver under overskriften 'Vis os din by, og vi skal fortælle dig, hvem du er', at Sisse Fisker rejser rundt i landet med de to livsstilseksperter Julia Lahme og Mikkel Heideby. De skal ud fra forskellige ledetråde gætte, hvilken dansk by de er havnet i. Seerne får de samme ledetråde, så seerne får altså også mulighed for at gætte med hjemme i stuerne.

"Vi har et mål om at komme rundt i Danmark, og det gør vi i den grad med 'Et glimt af Danmark'. Programmet viser danskerne og Danmark fra en rigtig skøn side – samtidig med, at seerne lærer meget om sig selv og hinanden. Det er en ny måde at se Danmark på, og vi bliver præsenteret for forskelle og uligheder på en meget charmerende facon, men jeg tør også love, at vi får skubbet lidt til stereotyperne," fortæller Dorthe Thirstrup, der er redaktør i DR Medier.

Rejsen rundt i Danmark foregår med helikopter, og eksperterne får bind for øjnene, så de undervejs ikke opdager, hvor de er på vej hen. Vel ankommet til byen skal Julia Lahme og Mikkel Heideby igennem tre runder, hvor Sisse Fisker præsenterer dem for udvalgte steder i byen og giver dem informationer om de mennesker, der bor der. Ud fra de glimt, de får, skal de til sidst gætte, hvilken by de er landet i.

"Programmet giver os et spejl af danskerne, så selvom det ikke er den by, man selv bor i, så vil jeg godt garantere, man lærer noget nyt om sig selv. Man får både interessante fakta og pudsige informationer, som man kan bruge til familiemiddagen eller i kantinen med kollegaerne, for selvom vi portrætterer en by og dens indbyggere, så fortæller det mere om os alle sammen, end man måske skulle tro," forklarer Dorthe Thirstrup.

'Et glimt af Danmark' bliver sendt første gang torsdag den 20. august kl. 21.00 på DR1 og fortsætter med yderligere fem afsnit de efterfølgende torsdage.


Julia Lahme er 38 år og er cand. mag. i etnologi. Hun har sit eget kommunikationsbureau og arbejder som trendforsker og livsstilsekspert. Hun er forfatter, klummeskribent og blogger, og hun har med sin alsidige karriere en god forståelse for, hvem danskerne er.

Mikkel Heideby er 41 år og medejer af det digitale reklamebureau Umwelt. Han har arbejdet i reklamebranchen i over 15 år og har gennem årene rådgivet en lang række af de største danske virksomheder. I sit erhverv tager han udgangspunkt i de mennesker, der i sidste ende skal købe produkterne, og derfor har også han et godt og nuanceret kendskab til danskerne.


Foto: I 'Et glimt af Danmark' tager Sisse Fisker til en hemmelig by i Danmark. Her skal de to livsstilseksperter, etnolog Julia Lahme og reklamedirektør Mikkel Heideby, gætte, hvilken by de befinder sig i. (Foto fra: Strix Television A/S)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002