Kontakt os






 

DR nedlægger 'Smagsdommerne' - afløses af nyt kulturprogram til efteråret
Fredag 15. maj 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter mere end 10 år er det nu slut med kulturprogrammet 'Smagsdommerne', fordi DR synes, formatet har haft sin tid på tv, og fordi man i stedet vil udvikle et nyt kultur-debat-program med internationalt udsyn og stærke fagligheder.


Efter mere end 10 år på sendefladen – først på DR2, derefter på DRK – har en tv-klassiker sagt farvel og tak, da DR K for et par dage siden sendte sidste afsnit af 'Smagsdommerne'.

"Vi er på redaktionen stolte af vores sidste program. Vi slutter på toppen, og det har ikke været sådan, at programmet har tabt flyvehøjde eller har skrabet mod bunden her til sidst. Vi har lavet nogle kanonprogrammer til det sidste," siger programmets vært, Adrian Hughes til dr.dk.


Svært at tage sig sammen og lukke programmet

Lukningen har luret i kulissen i noget nær to år, men ingen tog en beslutning før for et halvt års tid siden, fortæller Adrian Hughes videre.

"Jeg har været så glad for at lave 'Smagsdommerne', at jeg ikke selv har kunnet tage mig sammen til at slukke for respiratoren. Men programmer skal jo udvikle sig – og det skal jeg jo også selv – så nu er vi i gang med at udvikle programmets afløser, hvilket jeg glæder mig til at lave," siger han.

'Smagsdommerne' har haft sin tid, så det er fint, at man nu vender bøtten og finder på noget nyt, mener Kirsten Drotner, der er professor ved Institut for medievidenskab på Syddansk Universitet.

"Jeg er ikke ærgerlig over, at 'Smagsdommerne' lukker. Man kan sige, at programmet har været med til at promovere, at når det gælder kultur og smag, så kan den ene mening være lige så god som den anden, for det handler om meninger, ikke dokumenteret viden," siger hun til DR Kultur.

I begyndelsen af september blænder DR op for afløseren til 'Smagsdommerne', som håndplukker de bedste elementer fra udsendelsen og bringer det i nye indfatninger.


Foto: Adrian Hughes har været vært i næsten alle programmer af 'Smagsdommerne'. Nu skal han være med til at udvikle et nyt kulturprogram, hvor han også er vært. (Fotograf: Kirsten Ellebæk)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002