Kontakt os






 

DR overvejer holdning til Tour de France
Fredag 18. august 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dopingskandalen, der ramte dette års Tour de France, har fået DRs direktion til at overveje, om DR fortsat skal sende særlige udsendelser om cykelløbet som for eksempel denne sommers ’Aftentour’ på DR1.
"Skandalerne var åbenlyse i årets Tour de France, og med den status DR har, må vi gøre os nogle moralske og etiske overvejelser om, hvorvidt vi fortsat vil give arrangementet så meget sendetid og dækning, som vi har gjort de senere år. Når svaret ikke er så enkelt, er det fordi både Tour de France og UCI - den internationale cykleunion - nu har fået ny ledelse, der konsekvent taler og agerer mod doping. Derfor er der behov for, at DR i den kommende tid grundigt vurderer, hvad der taler for og imod en massiv dækning af cykelløbet,” siger DRs direktør for nye medier og tv, Lars Grarup, i en pressemeddelelse fra DR.

Grarup understreger, at overvejelserne ikke inkluderer Post Danmark Rundt, som DR også har rettighederne til at sende i de kommende år, da Danmarks Cykle Union de seneste år har haft en konsekvent antidoping-holdning.

DRs generaldirektør Kenneth Plummer vil nu rette henvendelse til samarbejdsorganisationen for de europæiske public service-stationer, EBU, om Tour de France.

"Her vil jeg skrive, at vi som rettighedshavere til at vise løbet er bekymrede for udviklingen i sporten og bede EBU om at presse Tour de France-arrangørerne yderligere," siger generaldirektøren, der understreger, at DR som public service-station har andre hensyn at tage end de kommercielle stationer til seriøsiteten af det, der bliver vist," siger Kenneth Plummer.

DR Sporten vil fortsætte den kritiske, journalistiske dækning af cykelsporten og af andre sportsgrene.

"Vi har en tradition for også at forholde os kritisk til sportens dårligdomme, og den indsats vil vi fortsætte i den kommende tid. Cykelsporten er lige nu i store problemer, og det kræver en stor indsats af ledelsen i Tour de France og UCI at komme videre. Den proces vil vi følge tæt fremover," siger DRs sportschef Olav Skaaning Andersen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002