Kontakt os






 

Peter Schmeichel indtager Discovery
Onsdag 7. maj 2008
Af Karsten Jensen
 
Danske Easy Film producerer som det første nordiske produktionsselskab nogensinde en tv-serie for Discovery Channel Europe.

Serien er den internationale produktion ’Dirty Jobs with Peter Schmeichel’ med udsendelse i ca. 60 lande. Serien handler om de mennesker, der via deres beskidte job er grunden til, at vi andre har en civilisation.

I seks afsnit besøger Peter Schmeichel en række af hverdagens helte, der udfører nogle af Europas mest ulækre og spektakulære jobs. Schmeichel prøver kræfter med udfordrende jobs som blandt andet som grisefarmer i Danmark, kulminearbejder i Polen, skraldearbejder i Rusland og indvoldsslagter i Frankrig.

Executive producer Paul Anthony fortæller ”Vi er pionerer på området og de første i Norden nogensinde, der producerer en serie direkte for Discovery. Det er altid svært at være dem, der træder stien, frem for at følge andres spor, men vi er kommet rigtig godt i mål og har fået en fantastisk positiv modtagelse af serien på Discoverys hovedkontor i London. For mig personligt betyder det alt. Jeg har drømt om det her i ti år og brugt mere end halvandet år på bare at lande ordren”.

”I dag er der virkelig fokus på, at Danmark som nation skal overleve på konkurrenceevne og innovation for at klare sig i det globale samfund. Det er også en af de udfordringer danske produktionsselskaber står overfor i fremtiden, da det danske marked i sig selv er for snævert.

Herudover er det en faglig udfordring, når man brænder for massekommunikation, at skulle fortælle sine historier til så mange lande og forskellige kulturer på samme tid,” fortæller Paul Anthony.

”Dansk tv er blevet stærkere til at eksportere deres tv-ideer inden for de sidste fem-seks år, men herhjemme er vi endnu på begynderstadiet, når det gælder udførelsen og eksekveringen af en komplet tv-produktion til de internationale broadcastere, hvor vi er i direkte konkurrence med bl.a. britiske og amerikanske selskaber.

Og hvorfor lade sig nøjes, når hele verden kan være vores legeplads og vi kan få lov at fortælle de helt store historier?,” spørger Easy Films executive producer Paul Anthony.

”Jeg ser ikke noget i vejen for, at hvis ideen er den rigtige, at vi skal holde os tilbage for også at indlede samarbejde med både amerikanske og britiske topværter i forhold til de internationale historier, som samler verden på tværs af kulturer.

Det er ikke det anglo-saksiske marked, der har patent på disse historier – det har den dygtigste fortæller! På Easy Film vil vi fortsat arbejde for at gøre os gældende på den store arena. Vi har pligt til hele tiden at presse os selv og branchen til at udvikle sig, og så simpelthen, fordi vores visioner forbyder os at lade være,” slutter Paul Anthony.

Serien er optaget i Danmark, Nederlandene, Polen, Frankrig, Italien og Rusland.

Serien havde premiere i Norden i går.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=16219
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=15197


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002