Kontakt os






 

Ebbe Sand debuterer som vært på Kanal 5
Tirsdag 14. april 2009
Af Karsten Jensen
 
’Vejen til Parken’ er en ny dansk programrække på Kanal 5, der følger seks serieklubbers strabadser i den danske fodboldpokalturnering - Ekstra Bladet Cup. Ebbe Sand er vært og det første program får premiere til maj.

På Kanal 5 vises kvalitetsfodbold, og i de kommende tre år har Kanal 5 sikret sig rettighederne til den danske pokalturnering i fodbold – Ekstra Bladet Cup. Det er dog ikke blot landets største klubber som FC København, Brøndby og OB, som Kanal 5 sætter fokus på. Ekstra Bladet Cup er dog mere end de største klubber, da landets flere hundrede serieklubber også deltager med store ambitioner og forventninger.

I den helt ny programrække ’Vejen til Parken’ følges pokalturneringen set fra de optimistiske amatørklubbers perspektiv. Den tidligere landsholdsstjerne Ebbe Sand debuterer som tv-vært, når han tager seerne med rundt i landet til de seks klubber: Den Jyske Alliance Fodboldforening (DJAFF), Exercitus, Prespa, Marstal/Rise, AC S.M.Ø.L.F. og Bredstrup-Pjedsted IF. Ude hos de upåagtede klubber deltager Ebbe Sand blandt andet i holdenes træning, og hjælper på bedste vis med forberedelserne til de indledende pokalbrag.

Ebbe Sand kender om nogen vejen til Parken. Han har udover sine mange år som professionel fodboldspiller også sine nuværende jobs som angrebstræner på landsholdet og rådgiver i præstationsoptimering at trække på. Sand har desuden selv spillet dansk pokalfodbold – både som ung Serie 2-spiller i barndomsklubben Hadsund og senere med Brøndby, som han oven i købet har vundet pokalturneringen med.

At lave tv er dog nyt for den legendariske landsholdsbomber: ”Præmissen for programmerne er i fodboldens verden, og det er min hjemmebane, men jo, det er da nyt for mig at være tv-vært – og det synes jeg er rigtigt spændende. Det er dejligt for en gangs skyld at være ham, der stiller spørgsmålene,” fortæller den debuterende tv-vært.

Allerede under de første optagelser til programmerne har der været oplevelser og spillere, som Ebbe har lagt særligt mærke til. En af dem er Bredstup-Pjedsted IF´s angriber, Torben Meyer, som har vundet stor berømmelse i den lille jyske klub, ikke mindst efter han scorede 16 mål – i en enkelt kamp: ”En spiller som Torben Meyer viste mig, at han er en super skarp angrebsspiller, der med al respekt for BPI har potentiale til noget større. Det store spørgsmål er dog, om han kan stå for det store mentale pres, som det også er at spille i de højere rangerende rækker. Jo større klub – jo større er presset,” siger Ebbe.

De medvirkende seriehold har helt forskellige særpræg, og det har imponeret Ebbe: ”De første møder med klubberne har været rigtig underholdende, og jeg har mødt en række spillere fra nogle vidt forskellige klubber, som alle har gjort et særligt indtryk på mig. Den måske mest særegne oplevelse har dog nok været, da jeg var med den kristne Valby-klub Exceritus i kirke. Det var en ret anderledes, men på alle måder underholdende og positiv oplevelse for mig at se, hvordan det kristne budskab i kirken blev formidlet gennem en utrolig energi og rockmusik”.

I en helt anden ende af skalaen møder Ebbe også de stærkt tømmermandsramte DJAFF-spillere, som han beslutter at give en omgang hovedstødstræning, og AC S.M.Ø.L.F, som er i gang med at bygge klubhus hjemme i baghaven.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002