Kontakt os






 

'Syg fest i Helsinge'
Mandag 14. maj 2012
Af Karsten Jensen
 
I fire programmer på DR Mama kan seerne følge tre smukke, københavnske studiner. De har sat sig et mål om at redde de stakkels unge i den grå og kedelige provinsby Helsinge ved at stable en kæmpe fest på benene, der skal forene de unge i København og Helsinge.

Man kunne kalde Penelope, Luna og Jelena typiske eksempler på den moderne projektgeneration. En generation, der er karakteriseret ved hver i sær at være autoriteter i deres egen tilværelse. De er vant til at indgå i flade hierarkier, og ingen skal komme og belære dem.

Penelope, Luna og Jelena kalder det selv et humanitært projekt. De unge fra Helsinge holder sig inden døre, men nu skal de tre københavnerpiger komme dem til undsætning og lave et projekt, der vil ændre 'Danmarks grimmeste og kedeligste by' for altid.

Tiltroen til egne evner er i top. Initiativ og evnen til at få verden i bevægelse, er der også. Og så er der fordommene om provinsen og dens unge, som også trives i bedste velgående hos de tre nyslåede studiner fra Metropolitanskolen i København.

Midt i eksamensforberedelserne får de den idé, at de med 5.000 kr., ingen erfaring og på tre måneder vil søsætte en kæmpefest i Helsinge, som skal få sat gang i byen og blive et træf, som også skal få de unge københavnere til provinsbyen. Projektet er virkelig vigtigt for pigerne. For som Penelope og Luna siger:

"Hvis man har et projekt i København og får succes med det, så ved folk, hvem du er. Man skal kunne noget, være god til noget og markere sig selv. Ellers kan du vælge at være en total anonym person, som ingen kender."

Men studenterfesterne kalder, og projektet bliver derfor sat på pause. Tiden er efterhånden knap. Og da pigerne for alvor skal i gang, trækker den store drivkraft, Jelena, sig pludseligt på grund af manglende lyst og sjæl i projektet. Dybt forundrede vælger Penelope og Luna derfor at tænke projektet helt forfra.

Men virkeligheden rammer pigerne, og det viser sig hurtigt, at de mange tanker og idéer er svære at sætte sammen. Hvor starter man egentlig? Hvor skal festen placeres, eller er det hovednavnet Suspekt, der først og fremmest skal på plads? Hvad med sponsorer, og skal Helsinge Kommune egentlig inddrages?

Tankerne er mange, men de to piger er ikke i tvivl om, at projektet vil lykkes. De er så målrettede, at de overvejer at tage et kørekort på rekordtid, så de kan optimere transporttiden til og fra Helsinge. Men det kan være vanskeligt at nå, når en tur til New York også skal passes ind i kalenderen...

'Syg fest i Helsinge' er en del af Mamas dokumentarmagasin 'I virkeligheden', der går helt tæt på de unge i Danmark.


Foto: DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002