Kontakt os






 

DR og TV 2 deler tophåndbold
Tirsdag 16. august 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR og TV 2 Sport er nået til enighed med Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) om at sende fra verdens mest betydningsfulde håndboldturnering fra nu og tre år frem.
DR og TV 2 Sport har indgået en treårig aftale med det europæiske håndboldforbund EHF om tv-rettighederne til Champions League. Aftalen omfatter både herrernes og damernes Champions League-turneringer frem til sommeren 2014, og som noget nyt vil TV 2 Sport fremover også sende flere af de danske hjemmekampe.

Fordelingen bliver sådan, at DR viser herrernes turnering, hvor AG København og BSV (Bjerringbro-Silkeborg) er det danske islæt i den kommende sæson, mens TV 2 Sport følger FC Midtjylland og Viborg HK i kvindernes turnering. Her er der tre deltagere i år, fordi Viborg HK er kommet med på et wildcard, og DR TV følger den sidste af de tre danske deltagere: topholdet Randers HK.

I tillæg til kampe med de danske håndbolddamer vil TV 2 Sport vise Champions League-opgør med europæiske storklubber som FC Barcelona, THW Kiel, Hypo Niederösterreich, Larvik HK, Reale Ademar, Ciudad Real m.fl.

"TV 2 Sport har i forvejen en stærk portefølje af håndboldrettigheder, som blandt andet omfatter de to nationale ligaer, EM, VM og World Cup. Med forlængelsen af Champions League frem til 2014 har vi sikret os toppen af europæisk klubhåndbold i yderligere tre år. Jeg glæder mig især over, at vi fra den kommende sæson også får mulighed for at give vores seere en lang række Champions League-kampe på dansk grund", siger sportschef Lene Ugilt Hansen, TV 2 Sport A/S.

Fra DR er man også tilfredse: "Vi er enormt glade for at have fået denne aftale, og for at DR fortsat kan vise Champions League-håndbold, som det har været tilfældet i 10 år nu. Det er sportslig underholdning på højt plan, og med den nye aftale kan vi fortsætte udviklingen af vores Champions League-dækning til gavn for seerne, men også lytterne af Sport på 3’eren og vores webbrugere, da vi supplerer med et Champions League-site," siger chefen for DR Sporten, Tine Bendix.

Både damernes og herrernes Champions League-gruppespil skydes i gang i starten af oktober. Hvorvidt Viborg HK og Randers HK sikrer sig pladser, afgøres midt i september.

Som supplement til live-kampe sender TV 2 Sport hver uge programmet ’Champions League Rewind’, som byder på aktuelle nyheder, reportager og interviews. Seerne vil også kunne se en ny sæson med TV 2 Sports ugentlige magasinprogram ’HåndboldDebatten’.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002