Kontakt os






 

’Gangstativerne’ på TV 2
Fredag 12. december 2008
Af Karsten Jensen
 
Intet i livet er for sent. Det beviser dokumentarserien ’Gangstativerne’, som kan ses på TV 2 fra mandag 15. december hvor stationens eksperiment har forvandlet de gamle fra en overset gruppe til rockstjerner i en fyldt operasal.

Hvad sker der, når man samler 25 ældre mennesker, giver dem en ung korleder, et rockband, et øve-lokale på Nørrebro i København, en 50 år gammel tourbus og to måneder til at lære moderne musik fra Nik & Jay til Magtens Korridorer - og beder dem give et brag af en koncert i Operaen?

Svaret kan både ses og høres, når TV 2 fra den 15. december sender dokumentarserien ’Gangstativerne’.

TV 2 forklarer at de allerede nu kan afsløre, at de gamle (som de i øvrigt ikke har noget imod at blive omtalt som) er enige om, at det har været en livsforlængende vitaminindsprøjtning at være med i programmerne.

”Det er ligesom, det er gået ned af bakke med alderen, men nu hvor jeg har været med i det her, er det som om, jeg har fået en saltvandsind-sprøjtning, og så har jeg fået en masse flere år at leve i,” siger Elly Schou-Madsen på 85 år fra Hvidovre.

”Jeg var klar til at lægge mig hen. Men det er skønt at finde ud af, at man pludselig kan bruges igen, siger korets alderspræsident,” Maja Lund på 92 år fra Søborg.


I ’Gangstativerne’ skal koret lære sange, der på ingen måde toppede hitlisterne, da de selv var unge. Blandt andet giver de sig i kast med ’Hot’ (Nick og Jay), ’Rabalderstræde’ (Gasolin) og ’Pandora’ (Magtens Korridorer). I løbet af seks programmer bliver koret udfordret på forskellig vis. Målet er i det sidste program en koncert foran 1400 mennesker i Operaen på Holmen i København.

”"Gangstativerne" er et lysende eksempel på, at intet her i livet er for sent. Det er en utroligt livsbekræftende serie, som vi glæder os rigtig meget til at dele med vores seere op til jul. Normalt fylder folk over 80 ikke meget i medierne, og normalt forbinder man sjældent Nik & Jay med netop dén aldersgruppe. Men i ’Gangstativerne’ mødes modsætningerne, når vi kombinerer livserfaring med ungdommens energi. Og resultatet er i dén grad seværdigt og livsbekræftende,” siger TV 2-redaktør Sune Roland.

For at blive rustet til at optræde på landets fornemmeste scene får de 25 pensionister hjælp af forskellige professionelle undervejs.

Marianne Eihilt kæmper med at lære dem at danse de moderne rytmer, de får enetimer af Nik & Jay, skal prøveoptræde foran et vildt ungt publikum som opvarmning til Magtens Korridorer, og de får hjælp af Aquas Søren Rasted til at genindspille Gasolins ’Rabalderstræde’, men først og fremmest er det den entusiastiske, erfarne sanger og korleder, Ulrik Elholm, der skal lære de gamle at synge som et kor.

’Gangstativerne’ er en helt nyudviklet, anderledes serie i seks afsnit, hvor det skildres, at man ikke behøver miste livsmodet og kærligheden til livet, når man kommer op i årene.

Programmet sendes den15., 16., 17., 18., 22. og 23. december.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002