Kontakt os






 

Nyt politisk magasin på DR1
Onsdag 14. marts 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR1 har torsdag den 22. marts kl. 21.25 premiere på et nyt politisk magasin om de aktuelle landspolitiske begivenheder. Det nye, ugentlige magasin får navnet 'Bag Borgen', og det er Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup, som tager seerne med ind på gangene og i mødelokalerne på Christiansborg.


"Vi vil tættere på dansk politik og følge den politiske udvikling, mens den foregår. Vi vil ikke spises af med de sædvanlige indøvede fraser, som ofte fylder i de traditionelle interviews og på pressemøder. ’Bag Borgen’ følger den politiske virkelighed helt tæt på – både når det går stille for sig, og når det hele ramler," siger Ulrik Haagerup, der er nyhedsdirektør i DR.


Christiansborg uden filter

’Bag Borgen’ følger de forhandlinger og dramaer, der netop nu er i gang på Christiansborg, skriver DR videre i sin pressemeddelelse om det nye program.

Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup er med ved selve begivenhederne og dokumenterer, hvordan politiske aftaler og strategier bliver til. Programmet følger folketingsmedlemmers daglige arbejde med at gennemføre lovgivning eller påvirke beslutningsprocessen. Med reportagerne kan seerne få indblik i de dilemmaer og magtkampe, som udspiller sig i magtens centrum i Danmark.


Kvalificering af debatten

DR har gennem et stykke tid ønsket at opruste den politiske nyhedsdækning, oplyser DR.

Med ’Bag Borgen’ er ambitionen at skabe et program, der på en passioneret og engageret måde kan tage tidens store politiske og samfundsmæssige spørgsmål op og samtidig gøre det lettere for danskerne at gennemskue, hvad politikerne rent faktisk står for.

"DR Nyheder skal hele tiden udvikle sig og hjælpe danskerne med at få perspektiv på hverdagen. ’Bag Borgen’ giver seerne indsigt i politikernes holdninger og visioner og skal være med til at klæde danskerne på til at tage debatten på arbejdspladsen, i hjemmet eller i omklædningsrummet," siger Ulrik Haagerup.



Foto: Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup er værter på det nye DR1-program 'Bag Borgen'. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002