Kontakt os






 

TV 2 lancerer minifilm på mobil og internet
Fredag 5. december 2008
Af Karsten Jensen
 
I samarbejde med Det Danske Filminstitut lancerer TV 2 nu en række korte film, som skal møde de unge på de platforme, hvor de i forvejen er - mobiltelefonen og internettet.
Minifilmene er et forsøg på at nå ud til de såkaldte tweenagere - segmentet mellem børne- og teenageårene - ved at lave helt korte film, som de kan se på de platforme, hvor de er, nemlig på mobiltelefonen og på nettet.

I første omgang drejer det sig om ni film, der på grund af hver sit unikke greb og indhold er udvalgt og støttet af TV 2 og Det Danske Filminstitut (DFI). Filmenes succes er dog brugerbestemt, idet det er de unge selv, der skal downloade dem og sende dem videre til hinanden.

”Det er første gang, vi laver et projekt som dette på TV 2, og vi har allerede lært utrolig meget gennem det sidste halve års researchproces samt den erfaring, vi indtil videre har indhentet. Minifilm skal derfor anses som en case, hvor det er i vores interesse at undersøge, om vi kan nå ud til en målgruppe, der kan være svær at ramme, ved at producere indhold direkte til nettet og mobilen,” siger Stine Ravn, projektleder i TV 2s programafdeling, og tilføjer:

”Vi har i samarbejde med DFI udvalgt de kortfilm, vi mener, indholdsmæssigt vil ramme målgruppen bedst og har størst potentiale for at blive spredt. Men det er i sidste ende børnene, der bestemmer, hvorvidt de mener, filmene er så underholdende, at de vil sende dem rundt til vennerne.”

Filmene kan ses på www.teddy.tv2.dk/minifilm og i DFI Pressroom eller – via et teleudbyderne TDC, Telia og 3 (ved Guld- eller TV 2-pakke) – på deres mobiltelefoner, uden at de takseres for datatrafikken, hvis de sender en SMS med ordet MOBILFILM til 1234 (alm. trafiktakst).

Fra Telia og 3 downloades filmene til mobilen, og de små film kan derefter via BlueTooth deles med andre.

Pinagtige oplevelser, gyserfilm og tvivlsland
’Pinly og Flau’ er en animationsserie indeholdende seks små fortællinger om pinagtige oplevelser fra teenagetiden. Seriens hovedpersoner er tvillingerne Pinly og Flau, og deres oplevelser er baseret på virkelige oplevelser, som de unge brugere selv har skrevet om på teddy.tv2.dk. Serien bliver instrueret af Martin Strange-Hansen og produceres af Ole Tornbjerg fra Koncern TV- og Filmproduktion.

’En gyselig hilsen’ er en interaktiv gyserfilm, der inddrager brugerne direkte ved at fungere som en invitation med bl.a. indbygget opringning til modtagerens mobiltelefon.

Filmen, hvis omdrejningspunkt er en pige, der vågner helt alene i sit klasseværelse efter skoletid, er instrueret af Tea Lindeburg og produceres af Karoline Leth fra SF Film Production.

I ’Spøgelsespigen’ tager en gruppe drenge ud til et forladt hus i Nordsjælland, hvorom rygtet går, at en 4-årig pige er blevet druknet i badekarret af sin far. Drengene filmer gerningsstedet med deres mobilkameraer og resultatet, de ser på skærmen, da de kommer hjem, er bestemt ikke for sarte sjæle. Dorthe Kindberg har instrueret filmen, der er produceret af Bjarne Bo Berthelsen fra Eyeworks Denmark og bygger på drengenes egne optagelser.

’Crazy Breakdancer på Strøget’ er Jan Elhøjs bud på en minifilm, der gerne skulle efterlade seerne i tvivlsland, når der er blevet leget med troværdigheden i det filmede. Jan Elhøj har instrueret filmen, der er produceret af Eva Jakobsen fra Nimbus Film.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002