Kontakt os






 

Afviser anklager om piratvirksomhed
Fredag 10. oktober 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Indehaveren af Panduro Elektronik i Randers, Kurt Panduro Olesen, afviser alle anklager om at have udført piratvirksomhed, ligesom han iflg. Randers Amtsavis påstår, at det er usandt, at der er fundet registre over indehavere af piratkort. Panduro må ikke længere sælge sine smartcards i Danmark, da Viasat og Canal Digital's fællesorganisation mod tv-pirater, STOP, mener at kortene bruges som piratkort til tv.
Panduro, der har solgt smartcards for 2,7 millioner kroner de seneste tre år, afviser overfor Randers Amtsavis, at det har noget med piratkort at gøre. "Vi er en ganske almindelig forretning, som sælger produkter, som vi har set som 100 procent lovlige", udtaler han til avisen.

Han har ikke før set det problematiske i at sælge sine smartcards, da der er andre ting, man kan bruge dem til, end til tv-piratkort. "Vi har solgt dem i forbindelse med sikkerhedssystemer til dørlåse. De bruges også, som adgangsgivende til internet-steder, hvor der er flere brugere", siger indehaveren af Panduro Elektronik.

David Würgler fra STOP mener dog ikke, at der er tvivl om, hvad kortene skal bruges til, og det har STOP også fået medhold i ved landsretten i Viborg. Landsretten mente ikke, at der var oplysninger, der kunne sandsynliggøre, at kortene kunne bruges til andet end piratkort.

STOP anlagde i februar fogedsag mod firmaet og fik under en ransagning fat i firmaets fakturaer, og STOP regner dermed at kunne finde frem til kunderne og checke, om de ser satellit-tv på piratkortene.

Kurt Panduro overvejer nu i samarbejde med sin advokat, om kendelsen fra landsretten skal ankes, og afventer i øvrigt næste udspil fra STOP.

Nogen egentlige konsekvenser for firmaet tror han dog ikke, denne sag resulterer i, da det primære salg er i udlandet, hedder det til sidst i Randers Amtsavis.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002