Kontakt os






 

'Spis og spar' - nyt forbrugerprogram
Onsdag 16. marts 2016
Af Redaktionen
 
Nu tager DR1 tyren ved hornene og hjælper familier med at købe mere hensigtsmæssigt ind, så der både bliver penge at spare og mindre madspild. Det sker i den nye programserie 'Spis og spar' fra den 29. marts. Mette Bluhme Rieck er vært.


I Danmark smider vi hvert år over 700.000 tons mad ud. Nu tager DR1 tyren ved hornene og tilbyder seerne at hjælpe med at købe mere hensigtsmæssigt ind, så der både bliver penge at spare og mindre madspild.

De fleste kender det. Man står ved kassen i supermarkedet, og når det kommer til betaling, undres man over, at beløbet overstiger det, vi havde forventet. Men sådan behøver det ikke at være.

I programserien 'Spis og spar' gås der tæt på befolkningens sundhed, økonomi og vaner.

To eksperter - kokken Jesper Vollmer og butiksekspert Mikkel Pii - hjælper en række forskellige familier med at få nye og bedre indkøbsvaner. Og sammen med Mette Bluhme Rieck guides familierne til en realistisk, men også en mærkbar og varig besparelse i husholdningsbudgettet – uanset om det er studerende eller mere velstillede familier, det drejer sig om.


Billigt og velsmagende

Jesper Vollmer kigger nærmere på familiernes indkøbsvaner og giver inspiration til, hvordan man kan opbevare madvarer, så de rækker længere. Og så giver han konkrete ideer til, hvordan man kan spise billigere til både hverdag og fest uden at gå på kompromis med smagen.

Familierne skal gøre op med vanetænkningen, når de af eksperterne bliver bedt om at vælge alternative og billigere produkter i stedet for dem, de er vant til, når de skal lave besparende hjemmebag frem for at smide de lækre hindbærsnitter fra supermarkedet i indkøbskurven, og når de skal servere kødudskæringer for deres gæster, som de aldrig selv ville have drømt om at indkøbe.


Besparelser på flere tusinde kroner

I programmerne kan man opleve mange forskellige familietyper – der er både dem, der bor i byen og har svært ved at modstå de mange takeaway-muligheder, der er kernefamilien, der prioriterer dyr mad, når der er gæster, og så er der familien, der altid handler uden indkøbsseddel. Uanset om familierne frygter tomme køleskabe, sultne børn eller skuffede gæster, så er der hjælp at hente.

"Med 'Spis og spar' håber vi på at kunne inspirere både familier og dem, der bor alene til at ændre bare lidt på vanerne. Det viser sig nemlig, at det med ret få ændringer - f.eks. ved at lægge en madplan, bruge rester eller skifte enkelte produkter ud - kan spare ganske mange penge. Og så bliver der måske råd til nogle af de andre ting, vi går og drømmer om," siger redaktør på DR1 Dorthe Thirstrup.

'Spis og spar' er i otte afsnit og sendes første gang tirsdag den 29. marts klokken 20.45 på DR1.


Foto: På Nørrebro i København bor parret Jelena og Rune sammen med deres to sønner. Familien frygter tomme skabe og sultne børn, så køkkenskabe og fryser er altid fyldt op med mad. Parret handler op til flere gange om ugen, altid uden indkøbsseddel. (Foto fra Mastiff TV)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002