Kontakt os






 

Raser over manglen på dansktop i DR
Fredag 17. februar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens TV 2 sender masser af dansktopmusik på TV 2 Charlie, så kan man ikke længere finde denne genre på DRs licensfinansierede tv-kanaler. Det får nu pladeanmelder Kurt Terkelsen fra Dansktoppen Subnet til at klage til DR, som han mener optræder både arrogant og snobbet.
Kurt Terkelsen mener, at DR i de sidste mange år har været med til at spænde ben for dansktopmusikken, da man har fjernt genren fra både FM og DRs tv-kanaler.

Kurt Terkelsen: ”I disse år, hvor den danske kultur er under pres fra flere sider, er det en afgørende faktor, med en særlig indsats for at styrke danskheden, også ved at styrke landes mest populære musikgenre med det danske sprog, som efterhånden sjældent bliver spillet i radio og tv. Og DR skal ikke have patent på at vide, hvad danskerne skal lytte til, og hvilke musikgenre der er bedre end en anden.”

Alle uden undtagelse skal betale licens til DR, og derfor er det iflg. Kurt Terkelsen simpelthen at skide på det brede publikum, når DR udelukker dansktopmusikken.

Det er ikke første gang Terkelsen klager til DR og i pressen, men DR er ”stadig iskolde”, så nu har Kurt Terkelsen skrevet til lytternes seer og lytterredaktør Jacob Mollerup.

Kurt Terkelsen skriver, at ”DR skal give et varierende musikudbud og garantere mangfoldighed og sikre en armlængde til særinteresse i musikbranchen; det handler om at ramme en balance mellem den brede og den smalle smag, og ikke ved at udelukke en bestemt genre. Ud med kultur-snobberiet. DR bør spille ALLE musikalske stilarter - også den meget folkelige og populære dansktop, naturligvis!”

At dansktoppenmusikken skulle synge på sidste vers, passer iflg. Terkelsen slet ikke og peger på, at der bl.a. sælges masser af billetter til f.eks. TV 2 Charlies dansktoparrangementer i Parken ’Top Charlie’ og til den årlige dansktopfestival i Hedensted.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002