Kontakt os






 

SBS viser krimiserien ’Hannibal’
Tirsdag 10. april 2012
Af Karsten Jensen
 
SBS TV har sikret sig den endnu ikke producerede krimiserie ’Hannibal’, og fra 2013 kan de danske seere glæde sig til at få hele historien om kannibalen Dr. Hannibal Lecter.
’Hannibal’ er baseret på Thomas Harris’ klassiske roman ’Den røde drage’ fra 1981 og fortæller forhistorien om det anspændte forhold mellem den menneskeædende psykiater og FBI. I ’Hannibal’ mødes FBI-agenten Will Graham og den stadig unge psykiater Hannibal Lecter for første gang. Will får i en kompleks og uhyggelig sag om en seriemorder og nogle forsvundne, kvindelige college-studerende hjælp af psykiateren Hannibal Lecter. Men snart opdager Will, at den seriemorder han efterfølger og for alt i verden ønsker at spærre inde, er Dr. Lecter selv.

Historien om seriemorderen Hannibal er flere gange blevet overført til det store lærred, blandt andet som den Oscarvindende biografsucces ’Ondskabens øjne’ fra 1991. Med denne prominente bagage er der garanteret seersucces samt spænding og drama i stuerne, når ’Hannibal’ kommer på dansk tv fra 2013.

Det er SBS TV’s ejere ProSiebenSat.1, der til sine tysk- og skandinavisk-talende tv-stationer har erhvervet sig de eksklusive Free-TV rettigheder. NBC har netop bestilt 13 episoder af serien hos produktionsselskabet Gaumont Company– et valg taget udelukkende baseret på manuskriptet.

”Det er et helt nyt samarbejde, som SBS TV har indgået med produktionsselskabet Gaumont, og vi glæder os meget til projektet. Ganske usædvanligt er serien gået direkte i bestilling, og det tegner altså meget lovende, at NBC har bestilt serien uden at se så meget som et pilotafsnit!,” siger SBS TV’s chef for programindkøb Tina Moreton, som fortsætter:

”Vi glæder os meget til at kunne vise seerne det indledende kapitel i historien om Dr. Lecter og de politimænd, der jagter ham”.

Serien er produceret af Bryan Fuller, der blandt andet står bag serierne ’Heroes’ og ’Pushing Daisies’ og David Sla-de, der har instrueret ’The Twilight Saga: Eclipse’, er hyret til at instruere seriens første episode. Hugh Dancy spiller FBI-agent Will Graham og har haft roller i film som ‘Hysteria’ og ’Confessions of a Shopaholic’. Resten af seriens skuespillere er endnu ikke på plads.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002