Kontakt os






 

'Scandal' - ny dramaserie på Kanal 4
Fredag 11. maj 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Alle har hemmeligheder! Heldigvis er Olivia Pope en ’fikser’ og den absolut bedste til at lappe skandaler sammen og få de sager, der er på nippet til at bryde frem i offentlighedens søgelys, til at forsvinde som dug for solen. Det er temaet, når Kanal 4 mandag den 21. maj kl. 21 lancerer den nye politisk inspirerede dramaserie 'Scandal'.

Olivia Pope har en fortid som medieekspert og kommunikationskonsulent for USA’s præsident i Washington. Og hun er ikke bare dygtig til sit job - hun er eksperten.

Olivia har netop forladt Det Hvide Hus for at åbne sit eget krisehåndteringsfirma. Klienterne tæller de rige og indflydelsesrige folk - overklassen, kendisser og politikere - og Olivia og hendes team, der har dedikeret deres liv til at beskytte nationen image, er eksperter i at få klienternes små og store problemer til at forsvinde fra overfladen, så deres ry og rygte forbliver poleret og pænt.

Olivia håber med etableringen af det nye firma på en ny start – både professionelt og privat, for hendes tilsyneladende eneste fejl er, at hun i sin ansættelsestid indledte et forhold til den gifte præsident. Og selvom Olivia kan styre sine klienters skandaler sikkert i havn, er det ikke altid at hun kan fikse sit eget og de dysfunktionelle medarbejderes liv.

Figuren Olivia Pope er delvist baseret på en af virkeligheden bedste medieeksperter og krisehåndterer, Washington-insideren Judy Smith, der har været involveret i sager omkring Monica Levinsky, NFL quarterback Michael Wick og NBA-spiller Kobe Bryan og som har hjulpet Haitis, Zimbabwes og Saudi Arabiens regeringer. Judy har også arbejdet som tidligere præsident George W. Bush’ pressekonsulent og er udover at være en inspirationskilde til serien også 'Scandals' co-executive producer.

Det er Shonda Rhimes, der står bag blandt andet Kanal 4-serierne 'Greys hvide verden' og 'Private Practice', der yderligere står bag serien.

Kerry Washington hare hovedrollen som Olivia Pope, og hun er kendt fra Hollywoodfilm som 'De fantastiske fire', 'Ray' og 'The Last King of Scotland'.

'Scandal' kører med stor succes i USA. Serien strøg med sit premiereafsnit direkte ind på en førsteplads i målgruppen kvinder 18-49 - ligesom serien med sit premiereafsnit blev den 3. bedst placerede serie i 2012.

Der er premiere på 'Scandal' på Kanal 4 mandag den 21. maj 2012 kl. 21.00.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002