Kontakt os






 

Snart MPEG-4-set-top-bokse i Danmark
Onsdag 7. maj 2008
Af Karsten Jensen
 
Vejen er nu banet for de nye set-top-bokse, som danskerne skal bruge til deres tv-apparat efter 2009, når de vil se digitalt fjernsyn.

Fra november næste år slukkes det nuværende analoge jordbaserede signal og der sendes derefter digitalt tv via den almindelige antenne.

For at modtage dette nye signal, skal seerne anskaffe en såkaldt digital set-top-boks eller et fladskærms-tv med indbygget digital tuner, der oversætter signalerne fra antennen til det enkelte tv-apparat.

Hvis man vil benytte sig af de digitale muligheder for at modtage en række betalingskanaler efter 2009, skal man købe adgang gennem Boxer TV A/S, der distribuerer kanalpakkerne.

Det kræver en såkaldt MPEG-4-boks eller tuner, og specifikationerne for dette udstyr er netop blevet fastlagt, så Boxer-godkendt udstyr kan være på det danske marked i løbet af efteråret. Specifikationerne er koordineret med I/S DIGI-TV, som distribuerer DR og TV 2 i det digitale jordnet. Det betyder, at man med disse bokse og tunere gratis også vil kunne modtage TV 2 og DR’s nuværende og kommende tv-kanaler.

For at sikre forbrugerne, at udstyret fungerer i det danske sendenet, har Boxer TV besluttet, at alt udstyr, der anvendes til modtagelse af Boxers programmer, skal være godkendt af Boxer.

Det betyder, at alle producenter med godkendt udstyr frit kan konkurrere på markedet. Godkendt udstyr vil fremgå af en liste på hjemmesiden www.boxertv.dk.

"Der er ikke godkendte bokse endnu, men vi er selvfølgelig interesserede i, at de kommer ud i butikkerne så hurtigt som muligt, derfor er specifikationerne noget af det første vi har koncentreret os om at få på plads. Med specifikationerne på plads ved producenterne, hvordan de skal designe udstyret," siger adm. direktør Steen Ulf Jensen, Boxer TV.

I øjeblikket sælges der MPEG-2 bokse på det danske marked, men de vil kun kunne modtage DR1, DR2 og TV 2, og kun frem til 2012. Derfor er specifikationerne et stort skridt, så produktionen af MPEG-4 udstyr nu kan gå i gang.

"Det bedste råd vi kan give forbrugerne lige nu, er: vær lidt tålmodig og sats på en godkendt MPEG-4-boks, allerbedst med en indbygget kortlæser. Den er fremtidssikret både i 2009, hvor det store digitale kanaludbud kommer, og i 2012, hvor DR og TV2 slukker for det analoge signal," lyder det fra Steen Ulf Jensen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002