Kontakt os






 

Grønland: KNR's direktør har sagt op
Onsdag 21. oktober 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter mindre end seks måneder i spidsen for KNR har direktør Jacob Abelsen sagt sin stilling som øverste chef for den grønlandske public service radio- og tv-station op. Han stopper ved udgangen af denne uge. KNR har i løbet af de seneste blot syv år haft hele fem forskellige direktører.


Den tidligere direktør for KNR, Søren Lennert Mortesen, holdt også kun ganske kort tid som direktør for KNR. Han blev ellers ansat i en tre-årig periode, men allerede efter godt ét år fik han nok og sagde op.

Og nu er den altså gal igen. Efter 5½ måned i den varme direktørstol har Jacob Abelsen givet op.

Iflg. knr.gl. er begrundelsen for opsigelsen: "Jeg føler, jeg vil videre med nogle andre sager uden for KNR."

Han mener ellers, at han har nået rigtigt langt i de måneder, han nåede at være på KNR. Han peger bl.a. på et tættere samarbejde med de øvrige medier i Grønland, både den skrivende presse og radio- og tv-foreningerne Grønland.

Jacob Abelsen er fra Tasiilaq og kom til KNR fra en stilling som afdelingschef i Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur. Han stillede op for Atassut ved det seneste valg og er oprindelig bankuddannet i Grønlandsbanken. Lige som flere af de andre tidligere direktører for KNR, var Jacob Abelsen helt uden medieerfaring.

Det har Jan Berg til gengæld masser af. Han har mange års tv-erfaring fra Danmark og har nu i en årrække været vicedirektør og programchef i KNR TV. Nu skal han så for tredje gang konstitueres som direktør - indtil bestyrelsen får udpeget en ny, grønlandsk direktør.


Foto: Jacob Abelsen stopper som direktør efter kun 5½ måned.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002