Kontakt os






 

DR fokuserer på europæiske film i en uge
Torsdag 27. november 2008
Af Karsten Jensen
 
I næste uge er det Europæisk Filmuge, og European Film Awards uddeles i København. DR benytter lejligheden til at sætte fokus på europæiske film i radio, tv og på www.dr.dk, og lyttere over hele landet bliver inviteret i biografen.
Når European Film Awards 2008 (EFA08) bliver uddelt i Forum på Frederiksberg næste lørdag, benytter DR samtidig lejligheden til at sætte fokus på europæiske film gennem hele ugen. Både på tv, i radioen, på nettet og i biografer rundt omkring i landet vil der være masser af spotlys på film fra Europa i uge 49.

I byerne Aalborg, Viborg, Århus, Kolding, Tønder, Rønne og Odense bliver P4’s lyttere inviteret i biografen for at se europæiske filmklassikere som ’Volver’, ’Pige med perleørering’ og ’De andres liv’, og på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft inviterer skolen og DR i fællesskab til europæisk filmgalla. Derudover vil der også være en lang række arrangementer i Cinemateket samt biograferne Empire, Grand og Dagmar i København i samarbejde med EFA08 Aps., der er European Film Academys danske partner.


Mange programmer ser på film

I løbet af ugen viser DR1 og DR2 også europæiske film i de fleste eksisterende og ekstra filmslot, og derudover vil blandt andre programmer som ’Aftenshowet’ på DR1, ’Filmland’ på P1, ’Kulturguiden’ på DR2’, ’Kulturkontoret’ på P1 og P2, ’Kulturnyt’ på P1 og P2, filmmagasinet ’DR2 Premiere’ og P4’s regionale programmer fokusere på europæiske film.

Selve prisuddelingen den 6. december bliver sendt til 42 lande og områder, og som den eneste tv-station sender DR2 direkte fra European Film Awards, hvor DR’s Mikael Bertelsen er vært, og DR Big Bandet er husorkester.

I forbindelse med Den Europæiske Filmuge har DR også åbnet et særligt site - www.dr.dk/filmuge. Netstedet beskriver ugen og eventen, der er konkurrencer og beskrivelse af alle de nominerede film ved European Film Awards 2008, og derudover samler en player på dr.dk alt, hvad der har været sendt på tv, radio og dr.dk - dog lige med undtagelse af filmene.


De brede og smalle film

”Det er dejligt, at DR her får muligheden for at sætte europæiske film på dagsorden hos danskerne både på DR’s medier og - i samklang med EFA08 - at invitere danskerne til at se filmene i biografer og ved storskærme. Lige i den uge har vi valgt at tilbyde både de brede og de mere smalle film. Og så topper ugen med overrækkelse af priser lørdag i Forum, hvor DR transmitterer direkte på DR2,” siger underdirektør Merethe Eckhardt fra DR Medier, Strategi og Projekt.


Overrækkelse direkte på DR2

Blandt de film, som DR sender i filmugens løb er blandt andet:
Giuseppe Tornatores ’Malèna’ (DR2 1/12 kl. 20.30)
Filmen ’Mrs. Henderson præsenterer’ med Judi Dench i hovedrollen (DR2 3/12 kl 20)
Fellinis italienske klassiker ’8½’ i en nyrestaureret udgave (DR2 den 5/12 kl. 23.30) Derudover slutter DR1 filmugen af med at vise den danske film ’Rembrandt’ den 7/12 kl. 21.55.

Det er 21. gang, der bliver holdt European Film Awards, og der skal uddeles priser i 15 kategorier. Blandt de danske gæster til prisfesten i Forum er Kronprinsparret, statsministeren, kulturministeren og en lang række navne fra den danske filmbranche.

Det er tyske ZDF og kulturkanalen ARTE, der producerer tv-showet og sender livesignalet til DR.

I denne uge er DR blevet anklaget for at sende for få ikke-engelsksprogede film. Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=16998


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002